Nou comunicat de les famílies de l’alumnat de la Bressoleta de Montevideo


Les famílies de l’alumnat de la Bressoleta de l’avinguda Montevideo han enviat aquest passat dijous 20 de maig de Vilassar Ràdio un comunicat de premsa valorant la reunió que van mantenir el passat dimecres 18 de maig amb el regidor d’ensenyament, Jordi Tapias.


En el comunicat expliquen que en aquesta reunió el regidor va expressar que la informació que els havia arribat a les famílies era fruit d’un malentès i va insistir en què el govern mai ha contemplat la possibilitat de tancar l’edifici de Montevideo, malgrat que aquest va ser l’argument principal, diuen les famílies, a la reunió del 16 de març que justificava no apujar les quotes. El regidor va especificar que per “optimitzar recursos” es planteja compartir l’espai de Montevideo amb un altre projecte.


Les famílies expliquen en el comunicat que van insistir en saber quin és aquest projecte, i afegeixen que el regidor els va contestar que encara s’està treballant en això i que existeixen diverses possibilitats com poden ser la unitat pediàtrica o un centre de dia.


Les famílies subratllen que no entenen perquè el govern va establir uns criteris de preinscripció que clarament porten a buidar l’edifici si aquest no ha de deixar de funcionar com a escola bressol.


En el comunicat manifesten que el regidor tampoc va respondre quin nivell d’estalvi suposaria per l’Ajuntament si finalment es tanqués l’edifici. Les famílies argumenten que “tenint en compte que, pel que saben, la major part de la despesa es destina al personal i que el regidor va assegurar que no hi haurà cap acomiadament, es continuen preguntant quin és el valor que posa l’Ajuntament a l’educació dels fills i filles dels vilassarencs


Les families destaquen com a conclusions de la reunió que encara no saben quin projecte s’aplicarà a Montevideo per “optimitzar recursos”, ni quants diners s’estalviaria l’Ajuntament si tanqués Montevideo ni si els criteris de preinscripció de cara al curs 2022-2023 canviaran i ni si es reduirà el nombre d’infants a cada aula per equilibrar l’ocupació dels dos edificis.

Expliquen que no entenen com s’apugen les quotes quan, a la reunió del 16 de març, se’ls va comunicar que es tancava l’edifici de Montevideo per, precisament, no augmentar els preus i afegeixen que malgrat que l’Ajuntament cada any aporta més a la Bressoleta, les famílies continuen sent les que sostenen principalment aquest servei.


Finament, manifesten que cal fer una diagnosi de per què moltes famílies no trien l’escola bressol pública per escolaritzar els seus fills/filles i demanen que l’Ajuntament faci un estudi en profunditat sobre l’assumpte, no només argumentant la baixa natalitat, sinó tenint en compte si els preus de la Bressoleta són competitius o si el màrqueting sobre l’escola s’està realitzant de manera correcta.


En el comunicat, les families expliquen que creuen que existeix un problema de transparència sobre la gestió de la Bressoleta i que és necessària una participació més activa de les famílies. Insisteixen en què el projecte per l’edifici de Montevideo s’ha de plantejar després d’aquest estudi, no abans, i afegeixen que, a més, cal esperar un temps prudencial per observar com evoluciona la demanda de Montevideo quan els efectes de la pandèmia es comencin a pal·liar.


Finalment, manifesten que “davant la manca d’empatia vers les famílies i de la poca disposició per abordar de manera conjunta el present i el futur de l’escola bressol municipal”, encoratgen a la resta de partits polítics a treballar-ho cercant el consens, tant amb les famílies com amb la resta de la comunitat educativa.