Mostra de fotografies “Ecos del Nord” del vilassarenc Carlos Anglarill a Can Bisa

  •  

Del 25 de gener al 2 de març Can Bisa acull la mostra “Ecos del Nord”, formada per fotografies dels indis d’Amèrica del Nord, realitzades per Carlos Anglarill amb l’objectiu de posar de manifest la vitalitat dels pobles aborígens que lluiten per preservar la seva cultura i la seva dignitat com a col·lectivitat. Anglarill és un artista compromès que ha denunciat l’opressió social i les cicatrius invisibles que deixa en els pobles i les persones que la pateixen en obres com U ranu ZoruWalking in darkness i Au pied du courant.

bioNascut al carrer de Sant Ignasi de Vilassar de Mar el 1951, va ser criat pels seus avis Josep i Carme. Com els altres nens de la seva edat, va créixer entre les classes de sor Francisca a les monges i els jocs al carrer, saltant als jardins dels carrer Colom i jugant a la riera de Cabrils, però ben aviat va descobrir el seu talent natural per al dibuix, molt ben valorat pels seus companys de classe.

Víctima del franquisme, va escapar de Vilassar de Mar als 18 anys i va començar un exili que el va portar a França, Itàlia, Suïssa i Croàcia en un pelegrinatge que va contribuir a modelar la seva visió personal de l’art i de la vida. Va estudiar pintura a Lausanne (Suïssa) i escultura a Zagreb (Croàcia). A Canadà, el 1975  va estudiar Educació de l’Art a la Universitat Concòrdia de Montreal. Anys més tard, a la dècada dels 80, gràcies al seu talent com a dibuixant de moda i grafisme, va treballar amb les més importants companyies tèxtils i de moda de Montreal.

Des de 2008 és el conservador de la Galeria d’Art de la Mision Old Brewery de Montreal, que va ser rebatejada el 2010 amb el nom de ”La Galeria Carlos” en reconeixement al seu treball en favor de la comunitat. L’any 2013 va ser escollit director artístic de ”Can-struction”, un nou festival d’art de Montreal.