Miquel Ortega presenta al Museu Monjo la mostra “Poble, mar i pedres”

L’artista vilassarenc Miquel Ortega Rectoret presenta del  23 de juny al 31 de juliol l’exposició “Poble, mar i pedres”  al Museu Monjo. Nascut el 1957, s’ha especialitzat en la tècnica i l’art del mosaic utilitzant la pedra, el marbre, la ceràmica i fragments de la natura.

La seva experiència professional fins a l’any 2000 s’articula entorn a la delineació, el dibuix publicitari i l’estampació de roba, així com el treball d’acabats de construcció. Després va realitzar diversos cursos sobre mosaic contemporani i restauració de l’antic. Ha aprofundit en diversos estils, tècniques i materials i ha intercanviat experiències i coneixements amb diferents artistes internacionals.

Ortega ha realitzat diferents exposicions a Catalunya i arreu del món, l’última a Florència (Itàlia), en concret a la mostra “Musiwa”. Té taller a Mataró i se sent molt emocionat de poder exposar a Vilassar de Mar per festa major, ja que és el el poble on va néixer i ha viscut tota la vida.  En la seva trajectòria,  trobem mosaics que, al principi, tenien a veure amb l’antiguitat i que ara tendeixen a l’abstracció. Cal destacar que ha conreat altres disciplines artístiques com la pintura i l’escultura. Algunes peces de la seva obra han estat adquirides per col·leccionistes d’art, galeries i fundacions.

La inauguració de la mostra serà el dissabte 23 de juny a les 12 del migdia i presentarà la seva obra Eloi de Tera Capellà, doctor en Història Antiga de la Universitat de Barcelona.

Notícies relacionades

Núria Arasa, escollida cap de llista de Gent per Vilassar de Mar
El vestíbul de l’estació de Renfe acull el 17è desfibril·lador del nostre municipi
L’Aula d’Extensió Universitària proposa una sortida cultural als monestirs de Poblet i Santes Creus
La Biblioteca posa en marxa el servei d’autopréstec