Miquel Ortega presenta al Museu Monjo la mostra “Poble, mar i pedres”

L’artista vilassarenc Miquel Ortega Rectoret presenta del  23 de juny al 31 de juliol l’exposició “Poble, mar i pedres”  al Museu Monjo. Nascut el 1957, s’ha especialitzat en la tècnica i l’art del mosaic utilitzant la pedra, el marbre, la ceràmica i fragments de la natura.

La seva experiència professional fins a l’any 2000 s’articula entorn a la delineació, el dibuix publicitari i l’estampació de roba, així com el treball d’acabats de construcció. Després va realitzar diversos cursos sobre mosaic contemporani i restauració de l’antic. Ha aprofundit en diversos estils, tècniques i materials i ha intercanviat experiències i coneixements amb diferents artistes internacionals.

Ortega ha realitzat diferents exposicions a Catalunya i arreu del món, l’última a Florència (Itàlia), en concret a la mostra “Musiwa”. Té taller a Mataró i se sent molt emocionat de poder exposar a Vilassar de Mar per festa major, ja que és el el poble on va néixer i ha viscut tota la vida.  En la seva trajectòria,  trobem mosaics que, al principi, tenien a veure amb l’antiguitat i que ara tendeixen a l’abstracció. Cal destacar que ha conreat altres disciplines artístiques com la pintura i l’escultura. Algunes peces de la seva obra han estat adquirides per col·leccionistes d’art, galeries i fundacions.

La inauguració de la mostra serà el dissabte 23 de juny a les 12 del migdia i presentarà la seva obra Eloi de Tera Capellà, doctor en Història Antiga de la Universitat de Barcelona.

Notícies relacionades

Resum del ple de dijous 15 de novembre
Aquest diumenge es renova el Consell d’Infants amb festa final a l’Ateneu Vilassanès
L’Espigó de Garbí comença de zero
La psicòloga Gemma Altell farà una xerrada sobre adolescència, oci nocturn i violències sexuals en el marc de l’Espai Família