Dimecres amb fortes pluges, ventades i temporal marítim al Maresme

El servei de Meteorologia del Consell Comarcal, Meteomar, ha alertat que aquest dimecres 4 de desembre el Maresme viu una situació complicada. La comarca es veu afectada per un fort temporal de vent i marítim similar al viscut els dies 11 i 15 de novembre de 2001. Les pluges també seran intenses arribant als 100 litres en algunes poblacions de la comarca. Es demana a la població molta prudència.

El vent de component nord i nord-est amb el què hem començat el dia anirà augmentant les properes hores arribant a cops de 65 km/hora al vespre. Paral.lelament, el temporal marítim també s’intensificarà amb onades que al final del dia poden arribar als 2 metres.

La situació, segons la previsió de Meteomar, es complicarà especialment a la tarda, amb ventades que oscil·laran entre els 80-100 km/hora i onades d’entre 3 i 4,5 metres. Aquest temporal també vindrà acompanyat d’intenses pluges que poden superar els 100 litres en algunes zones de la comarca, principalment en poblacions del Maresme Nord.

Per demà dijous 5 de desembre, la nuvolositat es mantindrà abundant a tota la comarca amb algunes ullades de sol esporàdiques al matí. S’esperen precipitacions en forma de ruixats febles i poc abundants. Vents forts, força 6 a 7, de component nord i nord-est. Mar en estat de mar brava amb onades de 4 metres disminuint a forta maror a la tarda. Les temperatures mínimes baixaran lleugerament i aniran dels 6 als 9 graus. Les màximes també baixaran a la Serralada Litoral mentre que es mantindran a la costa, els valors aniran dels 9 als 13 graus.

Consulteu aquí consells davant de ventades 

Consulteu aquí consells davant d’aguats i inundacions.  

 

Notícies relacionades

Malgrat la crida a la calma, s’esgoten les mascaretes a les farmàcies per l’alarma del coronavirus
L’ANC de Vilassar de Mar proposa un cap de setmana intens d’activitats reivindicatives
Totes les entrades venudes per descobrir qui és l’assassí de la Llibreria Índex
Nous aparcaments per a bicicletes davant l’institut Pere Ribot