Més de 600 persones ja formen part del grup de Vilassar de Mar al Faceboock

  •  

Encara no fa un any de l’obertura del grup de Vilassar de Mar al Facebook i ja s’ha superat el mig miler de persones adherides. El grup va ser creat per la Regidoria de Comunicació, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies.  Amb la creació d’aquest grup específic, Vilassar de Mar es va convertir en el primer municipi català en tenir presència al Facebook, la xarxa social per excel•lència d’Internet. A través de la regidoria, les persones adherides reben informació dels actes i esdeveniments més destacats que es fan al poble.

A l’octubre es van superar els 200 membres, al novembre es va duplicar la xifra i a finals de desembre ja es van superar les 600 subscripcions.

Segons explica el regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Laureà Folch, Facebook “és un lloc web de xarxes socials, basat en l’intercanvi d’informació”.

El web es va crear originalment per als estudiants universitaris dels Estats Units, inicialment per a Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d’adreça de correu electrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica. A Facebook cada usuari té un perfil amb informació personal i fotografies que poden veure els usuaris que accepti com a amics. Trobar antics amics, companys de feina o d’escola és una altra de les possibilitats que permet la xarxa, així com seguir aspectes de la vida dels usuaris afegits a la llista d’amics o mantenir el contacte a través de missatges.

A l’actualitat Facebook supera els 150 milions d’usuaris arreu del món, dels quals la meitat hi entra cada dia. De fet, si Facebook fos un país, seria el vuitè amb més habitants, superant països com Japó, Nigèria o Rússia. L’aplicació està traduïda a 35 llengües. Des del maig de 2008, i gràcies a la traducció feta pels propis usuaris, Facebook està disponible en català.

Leave a Reply