Maravillas García, directora de l’Institut Vilatzara es jubila

Aquest divendres acaben classes els nens i nenes de Primària i Secundària. Se’ls obre al davant un estiu ple d’emocions i aventures. No serà, però, un dia normal de fi de curs per a la directora de l’Institut Vilatzara. Maravillas García posa punt i final a una vida dedicada a l’ensenyança. Es jubila, perquè ja li toca –diu- i assegura que arriba el moment de fer altres coses. És moment de deixar pas a sang nova. Marc Vilanova agafarà el relleu d’aquesta directora que ha passat com un tro per l’institut Vilatzara.

Posar punt i final a una llarga trajectòria professional i docent és una decisió molt pensada. I més quan és vocacional. Maravillas García acumula a la seva esquena una trajectòria llarguíssima. Mataronina “de tota la vida”, mare de dos fills, que són enginyers informàtics, recorda els seus inicis. Un any a Granollers i després al Pla d’en Boet de Mataró i cap a Vilassar l’any 1993-94. Va estrenar el Vilatzara. L’any que aterra s’acomiaden els mòduls i s’estrena el nou edifici.

Ja és al curs 2004-2005 quan va agafar les regnes del Vilatzara. La Maravillas García fa un exercici d’introspecció i s’autodefineix. Assegura que “quan se li posa alguna cosa al cap, la defensa fins el final”. Moment de fer balanç. Què ha estat el pitjor? “La soledat”; assegura. I el millor? “els alumnes” diu sense aturar-se.

Sempre defensarà que els directors toquin aula. Per no perdre referències, diu, i per mantenir el contacte amb els alumnes. És dona de trinxeres. Malgrat tot, celebra que la professionalització es vagi consolidant. Les noves directrius del departament apunten a que qui dirigeixi, que ho faci a temps complert. Marc Vilanova, actual cap d’estudis, serà el nou director del Vilatzara a partir del setembre vinent.

Notícies relacionades

Des de la secció ‘Fem Salut’ ens acostem a totes les arestes de l’alcoholisme
La vilassarenca Maria Rosa Ribas presenta el llibre ‘Les mares que ens han parit’
La Biblioteca celebra el novè aniversari del seu nou emplaçament
Navigare, l’exposició de l’artista plàstic Rafael Romero, s’estrena aquest diumenge