Marató de donació de sang a Vilassar de Mar

  •  

El proper dissabte 20 de febrer Vilassar de Mar acollirà per primera vegada una marató de donació de sang amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de donar sang i aconseguir nous i noves donants. Des de les deu del matí i fins a les deu de la nit, durant 12 hores sense interrupcions, tothom qui ho vulgui podrà participar d’aquesta jornada solidària que tindrà com a escenari el CEIP Pérez Sala.  A més, s’han previst actuacions, activitats, guarderia pels petits i molts obsequis i sorpreses per viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar.

El Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar i l’Associació de Donants de Sang del Maresme treballen per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps, i seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col•laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Posarem el màxim de facilitats (tindrem vals per anar a l’Spa, regals i sorteigs, guarderia-ludoteca gratuïta, més mitjans…) per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Els/les responsables d’aquesta marató fan una crida a la participació de tothom en la preparació de l’esdeveniment, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Si esteu interessats en participar-hi podeu posar-vos en contacte amb el telèfon 902 170 257, o c/e cvelasco@nadark.com (Josep Maria Planella / Cristina Velasco).

 ACTIVITATS, REGALS I SERVEIS:

• Activitats i actuacions
• Regals i sorteigs
• Vals per anar a l’Spa (Berga Resort)
• Espai de guarderia gratuïta per a la mainada
• 12 hores ininterrompudes
• Ampli desplegament de mitjans
• Espai atractiu i condicionat (espai agradable…)
• Refrigeri atractiu gratuït
• Marcador electrònic (temps i núm. de donants)
• Música ambient a l’exterior

Igualment, s’està treballant  amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Vilassar de Mar.

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l’únic banc de sang de Catalunya, resultat d’unir tots els bancs del territori per fer front  a l’increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de  transfusió d’11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d’assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.

L’objectiu de l’hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya. 

El BST compta actualment amb 11 centres de donació propis en els hospitals de referència de les poblacions catalanes.

La flota d’equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen campanyes de Maratons arreu de Catalunya, com és el cas de la que se celebrarà en aquesta població. També s’organitzen maratons per promoure la donació de sang des d’una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis.

Diàriament, el Banc de Sang i Teixits distribueix 1000 productes sanguinis als hospitals  públics i privats de Catalunya. Cada any, gràcies a la transfusió sanguínia, se salven moltes vides. Les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) per al tractament de moltes malalties. La sang no es pot fabricar.

Leave a Reply