Manoli Calero (VdM Sí que pot) ha fet balanç de dos anys de govern

Avui finalitza la roda d’entrevistes que Vilassar Ràdio, a través del magazine matinal, ha dut a terme amb totes forces polítiques amb representació a l’Ajuntament per fer balanç dels dos anys de mandat. La darrera de les convidades ha estat Manuela Calero, representant de Vilassar de Mar sí que pot/sí puede.

Pel que va a la valoració global, Calero ha parlat de parts positives i d’altres que no ho són tant: “Hi ha hagut parts positives en quant al canvis en les formes obrint a tots els grups el consell d’administració de la SA Municipal o la Junta de Govern Local però si ara vingués una persona que hagués estat fora dos anys no percebria canvis en el que es veu: hi ha zones verdes que deixen molt que desitjar, les voreres, les platges o la gestió dels residus s’han de millorar notablement”.

Per a Calero hi ha un tema urgent que cal treballar, el de les mocions que s’aproven al ple i que no es porten a terme. “Per no dur-les a terme hi ha d’haver raons objectives, no serveixen opinions polítiques”, ha manifestat. En aquests dos anys, Vilassar de Mar sí que pot/sí puede ha presentat 17 mocions al ple relacionades amb educació, participació, medi ambient, salut i economia i només una no es va aprovar. Calero ha destacat entre elles, la de recolzament als treballadors del Daunis, la de la taxa als caixers al carrer o les elèctriques que ocupen sòl, la del seguiment de com estan les mocions aprovades, la del consell infantil o la d’inclusió de clàusules socials i mediambientals en els contractes de l’Ajuntament, entre d’altres.

Pel que fa al pressupost del 2017, que recordem no es va aprovar, el qualifica d’un pressupost “continuista” i ha explicat que el seu grup no va aprovar-lo perquè els hi van faltar “propostes en economia social, esforços en matèria mediambiental i propostes en tarificació social (allò de que qui més tingui més pagui)”.

En temes de participació ha posat d’exemple la feina dels pressupostos participatius del 2016 però ha dit no és l’única manera de fer participació: “hi ha Consells que estan mig adormits des de fa anys, es poden despertar i no tot són diners, moltes vegades és tenir voluntat”, ha matisat.

Per a Calero el paper de l’oposició ha de ser “responsable”, aportant idees i cedint pel bé comú, però també ha assenyalat que el govern “ha de comptar més amb l’oposició i treballar més el diàleg”.

Sobre si encapçalaria la llista del seu partit a les properes eleccions municipals, Manuela reconeix que no s’ho ha plantejat tot i que qualifica l’experiència que està vivint com a regidora de “mot interessant i de tot un repte”.

Sobre el referèndum de l’1 d’octubre ha dit que la seva formació encara té el debat obert.

Si vols escoltar l’entrevista sencera clica aquí.