L’escola Pérez Sala clou una nova (i exitosa) Setmana de la Ciència

L’escola degana de Vilassar de Mar, el Pérez Sala, ha celebrat la Setmana de la Ciència. I ens ho han vingut a explicar a la ràdio una representació de tot l’alumnat. Des de P3 fins a Sisè. Una setmana en la qual l’escola ha distingida, ja en vam parlar abastament, amb el premi Escola Verda 2019 que atorga la Generalitat de Catalunya. Uns dies, també, consagrats a la figura del geòleg Jaume Almera.

L’Aina, l’Aran, l’Elna, en Marc, en Biel, l’Oriol i l’Aridana s’han assegut als nostres estudis per confessar-nos que els agraden molt les ciències i, en especial, els animals i els experiments. L’Amàlia, professora de laboratori del Pérez Sala, explica que “la ciència és un dels trets identitaris del Pérez Sala”. Aspecte que confirma l’Alexis, cap d’estudis del centre educatiu, que a més avisa que volen “ampliar el projecte”. I és que els experiments se centren, de moment, de tercer a sisè de primària.

De fet, els protagonistes ens expliquen alguns dels experiments que han fet a l’escola. Des de reflexes de llum, a estudiar les capes de la terra o, finalment, tocar de ben a prop diferents minerals. Es tracta, en definitva, de posar en pràctica el mètode científic.

La figura del canonge Almera

En el marc de la Setmana de la Ciència, també han estudiat, des del Pérez Sala, la figura del canonge Almera. Amb una complerta exposició inclosa. I és que l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha repartit diferents personatges importants del nostre municipi als diferents centres educatius del nostre municipi. L’exalcalde de Vilassar de Mar Pere Almera, amb parentiu amb el canonge, de fet era germà del seu besavi, explica que el seu avantpassat era “un geòleg, pioner a Catalunya, que, amb molts pocs mitjans, va elaborar mapes complerts de la província de Barcelona que, encara avui, són un referent”.

Premi Escola Verda 2019

L’escola Pèrez Sala segueix d’enhorabona pel premi aconseguit. Escola Verda 2019. Amb un seguit d’experiments, com recalca l’Amàlia, que permeten canvis en el nostre entorn més proper. Així, i amb les dades científiques que han extret els propis alumnes, han reduït ja la presència de plàstics al centre de manera significativa.

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.