L’Aula d’Extensió Universitària explora si el GPS és el millor invent del segle XXI

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar arrenca l’any amb força. Aquest dimarts, a partir de les sis de la tarda i a la Sala Carrau, el científic i poeta David Jou Mirabent impartirà la xerrada La física del GPS: rellotges atòmics i satèl·lits artificials.

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, recordem-ho, és un espai de formació permanent obert a tots els adults interessats en continuar la seva formació. Per això, aprofundeixen sobre temes que van des de la filosofia a la medicina passant per la sociologia, el medi ambient, la tecnologia o la política.

Una de les marques distintives de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar és la qualitat i la capacitat comunicativa dels seus ponents. Així, aquest dimarts, David Jou, doctor en Ciències Físiques per la UAB i catedràtic de Física de la matèria condensada, dedicarà la seva ponència sobre la física del GPS. Per a ell, científic i poeta, el GPS es tracta d’una de les grans contribucions de la física i l’enginyeria de comunicacions al món d’avui.

Nascut a Sitges l’any 1953, David Jou ha centrat la seva investigació en la termodinàmica dels processos irreversibles, i ha escrit diversos assaigs en els quals tracta qüestions multidisciplinars, portant a terme una àmplia tasca divulgadora. Paral·lelament, és autor d’una extensa obra poètica que destaca pel conreu de temes científics, religiosos, cívics i cinematogràfics. Ha rebut diferents guardons per la seva tasca científica i divulgadora entre els quals destaquen el premi Rei Joan Carles I, la medalla Narcís Monturiol i el premi Ciutat de Barcelona.

La conferència és gratuïta per als socis de l’Aula d’Extensió Universitària, mentre que el públic en general haurà de pagar cinc euros per assistir a la xerrada d’aquest dimarts a la Sala Carrau.

 

Notícies relacionades

Cau part de la façana d’un immoble ubicat al carrer de Sant Jaume
Vols veure com era el Vilassar de Mar nevat?
Els secrets de la casa de cós, al descobert
Les càmeres de l’Amo del Poble visiten Vilassar de Mar