L’Aula d’Extensió Universitària explora la figura de Prudenci Bertrana

La vida i l’obra de l’escriptor maresmenc Prudenci Bertrana centra una nova jornada de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar. Aquest dimarts, nova conferència que girarà al voltant d’aquest autor modernista a càrrec de l’escriptor Toni Sala Isern. A les sis de la tarda, a la Sala Roser Carrau.

La recentment creada Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, aquest espai de reflexió i estudi obert a tothom amb fam de coneixement, prepara per aquest dimarts una nova conferència que pretén acostar-nos a la vida i obra de l’escriptor Prudenci Bertrana.

Nascut al Maresme, a Tordera, l’any 1867 aquest escriptor modernista és conegut, sobretot, per la seva novel.la Josafat. Amb una extensa producció literària al darrera, aquest enginyer industrial també va abraçar el periodisme arribant a dirigir dues capçaleres mítiques com l’Esquella de la Torratxa i la Campana de Gràcia.

Entre les seves obres, destaquen a banda de Josafat, Proses bàrbares, la trilogia Entre la terra i els núvols, integrada per L’Hereu, El vagabund i L’impenitent. Una obra amb un rerefons autobiogràfic en el qual es poden apreciar les seves frustracions personals com la mort de tres dels seus quatre fills. Els seus contes estan considerats del millor que s’ha escrit en català. Va morir a Barcelona l’any 1941.

 

Notícies relacionades

Des de la secció ‘Fem Salut’ ens acostem a totes les arestes de l’alcoholisme
La vilassarenca Maria Rosa Ribas presenta el llibre ‘Les mares que ens han parit’
La Biblioteca celebra el novè aniversari del seu nou emplaçament
Navigare, l’exposició de l’artista plàstic Rafael Romero, s’estrena aquest diumenge