L’atur puja a Vilassar de Mar i a bona part dels municipis del Maresme a l’octubre

Nou repunt de l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt de la comarca. El Maresme la  comarca ha registrat un increment de la desocupació del 3,89%, un percentatge superior al comptabilitzat a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, només 4 dels 30 municipis han tingut una baixada del nombre de persones aturades. En total, al Maresme hi ha 24.963 persones inscrites com a demandants de feina, 934 més que al setembre, però 1.664 menys que en el mateix període de l’any anterior.Al conjunt de la comarca, l’increment de l’atur ha afectat a tots els grups d’edat amb una incidència superior entre els més joves i entre el col·lectiu de dones. De fet, l’atur femení representa el 57,6% del total de persones sense feina a la comarca. A Vilassar de Mar hi ha 802 persones registrades a l’atur a l’octubre, tres més que al setembre, el que representa un increment del 0’38%. La taxa d’atur local és a hores d’ara del 8’34 %.

AlL Mareme, a nivell sectorial, l’increment en la desocupació ha afectat a tots els sectors econòmics exceptuant la construcció que ha regsistrat un descens de l’1,99%. El sector serveis és el que té un increment percentual és l’agricultura (11,18%), seguit dels serveis (6,15%), la indústria (4,32%) i el col·lectiu sense ocupació anterior (2,75%).El mapa municipal reflecteix que només els municipis de Dosrius, El Masnou i Tiana i Vilassar de Dalt registren un descens de l’atur. Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta no experimenten variacions respecte al mes anterior i augmenta la desocupació als 24 municipis restants.

En termes interanuals, les estadístiques són diferents. Sant Cebrià de Vallalta, Malgrat de Mar i Teià comptabilitzen un increment en el nombre de persones aturades. El Masnou, Montgat i Òrrius mantenen les xifres de desocupació de fa un any i els 24 municipis restants registren un descens de l’atur. La mitjana comarcal interanual és positiva situant-se el descens de l’atur en el 6,25%.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, tall de trànsit a l’avinguda Carles III
La vilassarenca Bad Gyal triomfa al MOMA de Nova York
Resum de la plenària extraordinària del dijous 11 de juliol
Consells per suportar l’onada de calor prevista per als propers dies