L’Ajuntament preveu acabar les obres de l’edifici de “La Suïssa” per Setmana Santa

Aquest passat dijous 11 de gener es va fer la visita a l’edifici de “La Suïssa”, a l’escola Pérez Sala, que està en obres per a la millora de les aules i l’accessibilitat de l’edifici. Els responsables de l’obra van donar la Setmana Santa com a previsió d’acabament de la mateixa, és a dir, entre finals de març i principis d’abril. A la visita van assistir diferents regidors de govern i també d’oposició, tècnics municipals, la directora del centre i un membre de l’AMPA. Des del mes d’agost, l’Ajuntament està duent a terme la reforma de l’edifici de “La Suïssa”, antiga masia que forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Històric de Vilassar de Mar, que acull les aules d’infantil de P-3 i P-4 del centre educatiu.

 

Els objectius generals del projecte són la millora de l’accessibilitat de l’escola i la millora de la funcionalitat de les aules i de l’escola en general. Entre les actuacions hi ha la instal•lació d’un ascensor, la reforma de l’escala de l’edifici, la reforma dels lavabos de les aules, la renovació de paviments i fals sostre, la col∙locació d’aïllament tèrmic a la coberta de l’edifici i la reforma de les instal•lacions d’electricitat, aigua i calefacció.

 

Pel que fa a la distribució interior, en planta baixa es mantindran les aules de P3 i es preveu realitzar uns nous lavabos amb accés directe des de les aules i dues àrees de magatzem, a més d’ampliar l’espai destinat a sala de mestres i convertir l’actual dormitori en aula de petits grups. En la part nord, un gran vestíbul permetrà col•locar l’ascensor i fer una nova escala amb més amplada. El vestíbul permetrà relacionar tots els espais i sales del centre. A més, en planta baixa un dels dos lavabos per a adults serà adaptat. En planta primera es mantindran les aules de P4. Es preveu realitzar uns nous lavabos compartits enmig de les dues aules i reconvertir l’actual espai de lavabos com a espai útil per psicomotricitat i dormitori.

 

Les obres finalment tenen un pressupost de 263.029,74 € i compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. Mentre duren les obres, els alumnes de P-3 i P-4 estan reubicats a l’Aulari, un altre espai del centre educatiu.

Notícies relacionades

Malgrat la crida a la calma, s’esgoten les mascaretes a les farmàcies per l’alarma del coronavirus
L’ANC de Vilassar de Mar proposa un cap de setmana intens d’activitats reivindicatives
Totes les entrades venudes per descobrir qui és l’assassí de la Llibreria Índex
Nous aparcaments per a bicicletes davant l’institut Pere Ribot