L’Ajuntament investiga el requisament d’un cartell electoral de la CUP

  •  

Inici irregular de campanya electoral a Vilassar de Mar. Un agent de la Policia Local va identificar i requisar un cartell a un grup de militants i simpatitzants de la CUP Vilassar de Mar que, a dos quarts d’una d’aquest dimarts 5 de desembre a la matinada, estaven enganxant cartells de la formació i en contra de l’aplicació de l’article 155 a la Nacional II amb la carretera de Cabrils. Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar lamenten profundament els fets que atribueixen a la “mala praxi” de l’agent i han iniciat una investigació oficial. No descarten “obrir un expedient disciplinari” a l’agent. Des del consistori asseguren que “el cartell serà retornat a la CUP”.

La Mireia Caldes, membre de la CUP de Vilassar de Mar, explica la pel.lícula dels fets. Assegura que el cartell requisat s’estava enganxant perquè no han rebut cap mena d’indicació per part de la Junta Electoral Central de que no ho poguessin fer. Es pregunta què passarà quan, en actes de campanya, la seva formació denunciï l’article 155.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Vilassar de Mar lamenta profundament la situació. Àngel Font, regidor de Governació, insisteix en què s’arribarà fins el final inclòs obrir un expedient disciplinari a l’agent. Recalca que la llibertat d’expressió és un dret fonamental i lamenta que el nostre municipi s’hagi vist esquitxat per aquesta polèmica. Amb tot, des de la Regidoria de Governació de l’Ajuntament de Vilassar de mar també volen recordar que les policies estan vivint moments de molta pressió que pot acabar provocant que puguin actuar de manera incorrecta.

Requisar cartelleria no ha passat només a Vilassar de Mar. Aquesta mitjanit, sectorials de la CUP dels districtes barcelonins de Sant Martí i el Clot també han vist com, en aquest cas, agents de la Guàrdia Urbana se’ls enduien material electoral que tenien previst enganxar.