L’Ajuntament crea el primer cicle d’activitats adreçat a les dones

La Regidoria de Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitza el primer cicle d’activitats dedicades a la dona, un cicle que es desenvoluparà al llarg de tot l’any i que portarà per títol “Nosaltres, les dones”. La iniciativa compta amb la implicació i col•laboració del CAP de Vilassar de Mar, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i entitats de la societat civil com Viladona, l’Associació Catalana d’afectats per la Fibromiàlgia, l’Associació de veïns El barri, etc. Qualsevol entitat interessada en participar es pot posar en contacte amb la Regidoria de Família a l’Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40, tl. 937540500).


Les activitats tenen com a objectiu principal facilitar espais de formació i reflexió per a les dones treballant diverses temàtiques com ara la salut en totes les seves dimensions (bio-psico-social) sense oblidar el tema de la violència envers les dones, entre d’altres.
Les activitats previstes per aquest primer trimestre són les següents:
I Cicle d’activitats Nosaltres, les dones

Divendres 30 d’octubre 
Sortida al Teatre Nacional de Catalunya: “Una comèdia espanyola”, de Yasmina Reza, dirigida per Sílvia Munt. Les inscripcions ja estan tancades.
Organitza: Viladona

Dissabte 14 de novembre
10 h Sortida fotogràfica Una Mirada Particular. En aquesta sortida hi haurà una fotògrafa professional per treure el bo i millor de les càmeres. Punt de trobada: Veral de l’Ocata.
Organitza: Viladona

21 h Teatre amb l’obra “Olor d’ocell” d’una de les companyies estables de Versus Teatre, sota la direcció d’Alfred Lucchetti. Una història de dues dones. Una presó i dues maneres d’entendre la vida. Ateneu Vilassanès.
Organitza: Associació de Veïns El Barri

Dissabte 21 de novembre
11 h Conferència: “Síndrome de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia: diferències i semblances”, a càrrec del Dr. Joaquim Fernández Sola, internista i coordinador de la Unitat de fatiga crònica de L’Hospital Clínic de Barcelona. Centre Social Mn. Josep Maria Galbany.
Organitza: Associació Catalana d’afectats per la Fibromiàlgia

Dimarts 24 de novembre
20 h Inauguració del curs: Nosaltres, les dones, a càrrec de Roser Vallès, regidora de Serveis Socials, Sanitat i Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Amb motiu DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
20.15 h Representació teatral: Monòleg “Cómplices”, a càrrec de Jaume Costa. Text d’Isabel Clara-Simó. Ateneu Vilassanès.

21 h Xerrada participativa en què es reflexionarà sobre la violència envers les dones. Hi participaran: Regidoria de Serveis Socials, Policia Local, Mossos d’Esquadra, CAP de Vilassar de Mar i Viladona. Ateneu Vilassanès.
Organitza: Ajuntament de Vilassar de Mar

Dimecres 25 de novembre, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
De 9.30 a 13h i de 16.30 a 19 h Paradeta informativa. Davant del Mercat Municipal.
13 h Lectura del Manifest. A la mateixa paradeta.            
Organitza: Ajuntament de Vilassar de Mar

Divendres 27 de novembre
Amb motiu DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
21 h Xerrada-col•loqui: “L’assetjament sexual en el món laboral”, presentada per Anna Meregalli Sànchez de la Secretaria de Polítiques d’Igualtat de la FSP (Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya). Museu de la Marina-Museu Municipal.
Organitza: Viladona

Fins 13 desembre
Exposició fotogràfica “Marines”, del grup de Viladona Una Mirada Particular. Una passejada amb aromes de mar. Museu de la Marina-Museu Municipal.
Organitza: Viladona

Leave a Reply