L’advocat vilassarenc Damià del Clot guanya el XVII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar

  •  

L’advocat vilassarenc Damià del Clot i Trias ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, que està dotat amb 3.000 euros, amb el relat “Notes d’un viatge a l’infern”. La narració, que publicarà Cossetània Edicions el proper mes de maig, troba el fonament en un cas real que inspirà l’autor. Segons l’autor, l’obra es basa en un cas d’assassinat i un advocat que busca referents en el cinema per entendre els motius del seu client. Del Clot ha explicat que se sent molt content amb el premi, ja que no esperava guanyar-lo. 

Pel que fa a l’argument, la protagonista porta una vida desorganitzada i el protagonista perd el seny, i finalment l’assassina. Tot és narrat per l’advocat, que no creu que pugui trobar sol•lució per al seu client, però l’intenta entendre. L’obra del cineasta francès Claude Chabrol va en paral•lel a la trama de la novel•la. L’obra suposa un canvi de registre per a l’autor, que ha manifestat que se sent còmode en el gènere de la narrativa. 
 

Damià del Clot va néixer a Vilassar de Mar el 1973. Del Clot també és autor dels assaigs “La delegació de funcions del President de la Generalitat. La figura del Conseller Primer”, editat per Mediterrània i “L’espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): Crònica d’un enfrontament”, finalista al Premi Nacional d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès, editat per La Busca. “Notes d’un viatge a l’infern” serà la primera novela d’aquest autor.

Damià del Clot i Trias és membre de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 2001 i soci codirector del Despatx professional Consell Legal Advocats. És Doctorand en Dret Constitucional, D.E.A en Dret Constitucional (Universitat de Barcelona) i Diplomat en Dret Constitucional i Ciència Política (UB). També és regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar i actualment està enllestint un assaig sobre “El fracàs de l’Estatut i l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Leave a Reply