•  

fascicle-25.jpgJa és a la venda als quioscos i llibreries de Vilassar de Mar el fascicle 25 del llibre “L’Abans. Recull gràfic, Vilassar de Mar 1852-1965”. En aquesta entrega, l’historiador vilassarenc Alexis Serrano Méndez versa sobre la festa de les Enramades així com també sobre la fundació del Museu Municipal i el paper que desenvolupà l’Associació Amics de Vilassar en la seva creació. El toc d’urbanisme d’aquest fascicle el concentra el monogràfic referent al carrer del Rosari.

El fascicle clou amb la descripció d’un curiós esdeveniment històric que tingué lloc a la platja de l’almadrava la primavera de 1950, el rodatge de la pel•licula “Ley del Mar”, en què van participar com a extres alguns vilassarencs i hi apareixen imatges del litoral vilassarenc i del carrer Sant Francesc. “Ley del mar”, en blanc i negre i de 75 minuts de durada, està dirigida per Miguel Iglesias i interpretada per Isabel de Pomés, Román Bilbao, Félix de Pomés, Robert Le Vigan, Juan Monfort, Mercedes Monterrey, Carmen Cepillo, Juan Moreno Rigo, Fortunato García i José María Pinillo. Va ser estrenada el 16 de juny de 1952 al cinema “Actualidades” de Bilbao i el 12 d’octubre de 1953 als cinemes “Tívoli” i “Sol” de Madrid.  

La Biblioteca Ernest Lluch (Pau Casals, 16) disposa des de fa alguns mesos d’una còpia restaurada en DVD,  que es pot demanar en préstec. La versió restaurada es fa projectar fa pocs anys a l’Ateneu Vilassanès.

Leave a Reply