La Tertúlia Jove explora les religions en plena Setmana Santa

Més enllà de l’esquí, la platja o les vacances escolars, la Setmana Santa (com el seu nom indica) té un origen i un sentit religiós. Conceptes com la passió, mort i resurrecció de Jesucrist potser queden molt lluny. En el marc de la Tertúlia Jove ens hem volgut acostar als alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Pere Ribot per saber què en pensen en Pol, en Víctor, l’Ivan, en Daniel, en Raül i la Júlia de la religió.

D’entrada, empat a tres. Tres dels alumnes es declaren ateus, però insisteixen en què respecten totes les creences. L’altre meitat es confessa cristiana, però matisen que a la seva manera. Hi ha arguments de l’església amb els quals no se senten còmodes. No entenen, diuen, ni la posició contrària al matrimoni homosexual, ni a la prohibició a les relacions prematrimonials.

Els que es consideren ateus diuen que arriben a aquesta posició per deducció pròpia. No és una postura còmode, destaquen haver-se documentat per formar-se’n una opinió personal. De fet, coincideixen en què el creacionisme no els convenç. Sembla que la ciència guanya a la fe.

Creients o ateus es donen la mà a l’hora de coincidir que el concepte església els grinyola. Ara bé, hi ha qui manté que el cristianisme dóna resposta a les preguntes fonamentals que es fa l’ésser humà. Especialment, creuen a I’hora de respondre a què passa quan morim?

Podeu escoltar la tertúlia sencera aquí.

Notícies relacionades

Arriba un any més el festival “Vilassar de Mar amb la Marató de TV3”
La cantant vilassarenca Judit Neddermann participa al disc solidari de la Marató de TV3
Diumenge, acte de celebració del centenari de “Els Pastorets” de Vilassar de Mar
Vilassar de Mar es bolca un any més en la Marató de TV3