La taxa d’atur se situa en el 9,07%

Segons dades del Consell Comarcal del Maresme pel que fa al mes de gener, a Vilassar de Mar hi ha un total de 868 persones a l’atur, que situa el nostre municipi en una taxa del 9,07%. El Maresme ha tancat el primer mes de l’any amb un increment de l’atur del 0,55%.

A la nostra comarca hi ha un total de 27.238 persones que es troben en situació de desocupació. En números absoluts hi ha 148 persones noves que s’han inscrit a les oficines de desocupació del Maresme. Tot plegat, indica que la taxa d’atur és de 13,52%.

Mentre que la desocupació en homes baixa un 0,29%, és en la població femenina creix situant-se en un 1,20%. I és que una de les dades que s’extreuen de les dades del Consell Comarcal de Maresme és que l’atur es feminitza a la nostra comarca. Més de la meitat de les persones que busquen feina són dones, ens enfilem a un 56,45% del total; dada que augmenta en les majors de 45 anys.

També es posa de relleu que l’increment de l’atur aquest mes de gener ha afectat principalment la població més jove. Sens dubte, el final dels contractes de feines relacionades amb el consum nadalenc hi té bona part de la responsabilitat.

Les poblacions maresmenques amb més atur són Pineda de Mar (21,19) i Santa Susanna amb un 19,82%. En canvi, els índexs més baixos els trobem a Tiana (6.66) i Alella (6,72). A Vilassar de Mar, recordem, el percentatge és d’un 9,07% (4,45 punts per sota la mitjana maresmenca).

Notícies relacionades

El ple aprova el pla local de joventut 2018-2020 i dóna compte de l’auditoria de la SA municipal
“Tota la rosa groga del món és, avui, a Vilassar de Mar”
El Sevilla visita BardeMar aquest diumenge
Del 17 al 24 d’abril, campanya informativa sobre els drets dels consumidors