La psicòloga Marina Castro ens explicarà com parlar de sexe amb els nostres fills i filles

Com parlar de sexe amb els nostres fills i filles és el títol de la conferència que imparteix, aquest dimarts, la psicòloga i sexòloga Marina Castro. Una xerrada que s’emmarca dins de l’Espai Família i que se celebrarà a la Biblioteca de Vilassar de Mar a partir de dos quarts de set del vespre.

“Donar eines a pares i mares” és l’eix de la xerrada de Castro. “Arguments per contrarestar”, diu, “la hipersexualitat que és present a la nostra societat”. Eines que variaran, segons l’edat dels fills i filles. La sexòloga avisa que “s’ha d’evitar plantejar una xerrada seriosa amb els nens i nenes sobre la sexualitat”. Assegura, que aquestes situacions, “mai surten bé” i que ho passen malament nens i pares. Per tant, s’inclina per un treball constant, “de formigueta”, apunta, per donar educació sexual.

Una educació sexual que, per a Castro, ha de ser “coherent”. Explica que “uns pares no poden anar amb un discurs raonat i respectuós amb els seus fills i després, davant d’ells i en un context diferent, fer-ne bromes amb els amics i les amigues”. Això sí, la sexòloga s’inclina per “començar a fer educació sexual des del naixement; si esperem a parlar de sexe amb els nens i nenes quan tenen 15 anys, ja fem tard”, sentencia.

Castro creu que els pares i mares que tenen nens tenen més feina a fer. Considera que tot fill “és un mal tractador en potència” i argumenta que no coneix “cap dona que no hagi patit algun tipus d’agressió sexual, sigui en forma de broma, de tocaments o de comentaris”.

L’Espai Família, endegat per l’Ajuntament de Vilassar de Mar, és un punt de trobada transversal per a la reflexió i el diàleg que s’ofereix a les famílies per acompanyar el creixement i desenvolupament dels fills i filles. Disposa d’una extensa programació de xerrades i tallers on les famílies, a més de rebre eines i recursos per reforçar el seu paper educatiu, també poden intercanviar experiències i dubtes. Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer a través del correu electrònic espaifamilia@vilassardemar.cat

 

Notícies relacionades

Aquest dimarts, tall de trànsit a l’avinguda Carles III
La vilassarenca Bad Gyal triomfa al MOMA de Nova York
Resum de la plenària extraordinària del dijous 11 de juliol
Consells per suportar l’onada de calor prevista per als propers dies