La Plataforma Cinema Vilassar de Mar denuncia la problemàtica dels migrants a Europa a la Sala Carrau

  •  

La Plataforma Cinema Vilassar de Mar presenta, per aquest divendres a la Sala Carrau, un interessant menu de documentals sobre la problemàtica dels refugiats a Europa. Parant especial atenció a Sèrbia i a la localitat italiana de Ventimiglia. En acabar, hi haurà una taula rodona per acostar-nos la realitat de les persones migrades.

El primer documental ens parlaran de Ventimiglia. És una localitat italiana propera a França que s’ha convertit, en els darrers dos anys, en un veritable coll d’ampolla per als milers de refugiats que queden atrapats a les muntanyes. Només des de l’any passat han mort més d’una desena de migrants intentant entrar a França per un estret camí de muntanya i sortejant l’autopista i les vies del tren. França ha tornat, en les anomenades devolucions en calent, més de 18.000 persones. A la parròquia de San Antonio de Ventimiglia, un capellà ha arribat a allotjar més de mil persones en una església que s’ha convertit en refugi per a joves, famílies que poden dormi i menjar encara que precàriament.

L’altre documental que ens presenta la Plataforma de Cinema de Vilassar de Mar és A Serbian Documentary, de Melon Productions. Un projecte pensat per ensenyar en imatges el que està passant en els camps de refugiats de Belgrad i com és la feina dels voluntaris que són allà per ajudar-los. L’objectiu és seguir pas a pas la feina d’Humanity Wings, ong creada per dos estudiants mataronins, i la col·laboració d’altres associacions no governamentals que operen a Belgrad. Es vol informar i moblitzar la gent a través de les imatges per tal que es prengui consciència del drama de les persones migrades.

Jesus Arbues moderarà, en acabar, una taula rodona en la qual hi prendran part Frank Rodríguez i Ida Quintian de Melons productions, Carlos González, col.laborador a la ciutat italiana de Riace, també sacsejada per la polèmica dels migrants i per Ricardo Moraño, d’Humanity Wings.

 

  • 6
    Shares