La papallona del suro arriba als nuclis urbans del Maresme i és inofensiva

La papallona del suro, de color marró els mascles i blanques les femelles, ha arribat a diverses poblacions del Maresme, entre elles Vilassar de Mar. Els experts expliquen que l’espècie és inofensiva més enllà de les molèsties que pugui ocasionar la seva presència i no cal fer-ne tractament a l’espera que el propi ecosistema s’autoreguli en els pròxims dies.

La papallona del suro (Lymantria dispar) neix als boscos d’alzina i cíclicament es reprodueix de manera descontrolada. Aquesta explosió demogràfica es repeteix cada set o vuit anys i el vent transporta l’insecte fins als nuclis urbans. Actualment es viu el pic de l’eclosió i ja es pot considerar una plaga. En casos com aquest, la població de depredadors naturals també augmenta i la població al bosc recupera l’equilibri en poc temps.

Notícies relacionades

Damià del Clot afronta la nova etapa com a president del Consell Comarcal del Maresme amb la voluntat de “recosir pactes”
Ja han començat els treballs de recuperació de la marquesina del restaurant Tres Leones
Recuperar el Pla de Mobilitat del Maresme i avançar en la gestió del litoral seran els eixos de la presidència de Damià del Clot al capdavant del Consell Comarcal del Maresme
La Policia Local deté dos homes acusats d’un presumpte delicte de robatori amb força en interior d’establiment comercial