La nova escola bressol municipal al Barato s’ha estrenat amb el curs escolar

  •  

Vilassar de Mar compta amb una nova escola bressol municipal al barri del Barato que s’ha posat en funcionament amb l’inici del curs escolar, i que substitueix la que fins ara estava al carrer Sant Joan, 36.

Enguany han començat el curs escolar 2.219 alumnes d’infantil i primària, 758 de secundària i 235 infants a la bressol municipal. D’aquests darrers, 112 ho han fet a la nova escola bressol municipal, ubicada a l’avinguda Montevideo, 217, al barri del Barato. L’equipament compta amb 793,6 m2 de superfície útil distribuïts de la següent manera: 567,3 m2 a la planta baixa i 226,3 m2 a la primera planta. El nou centre disposa de set aules: quatre classes d’1 a 2 anys (52 nens) i tres més de 2 a 3 anys (60 nens). La planta baixa, amb forma d’L, té l’accés i el vestíbul principal, la sala d’usos múltiple i sis aules, amb accés directe al pati d’esbarjo. A la primera planta hi ha la resta d’aules i totes les dependències necessàries per als serveis administratius i professorat de l’escola. El nou equipament està projectat com un edifici funcional, amb molta llum natural.

Vilassar de Mar compta actualment amb 235 places públiques de llar d’infants, una xifra que pràcticament dobla les 130 que hi havia fa dos anys. Les places es distribueixen entre el nou centre i l’escola bressol municipal de l’avinguda Eduard Ferrés, 168, inaugurada el 2008.

D’altra banda, l’Ajuntament ha realitzat durant l’estiu obres de reforma i manteniment a les escoles. Una de les més destacades, el nou ascensor per fer accessible l’edifici de l’Aulari del CEIP Pérez Sala on es fan classes des de P-5 a 2n de primària. En aquesta mateixa escola també s’ha renovat tota la instal•lació elèctrica que havia quedat antiga. Al CEIP Vaixell Burriac durant les vacances d’estiu s’ha reparat la fusteria d’alumini, a l’Escola del Mar s’han habilitat uns nous lavabos per a P-5 i a l’escola provisional dels Alocs s’ha instal•lat un nou mòdul per acollir els alumnes de 3r i 4rt de primària. A més, a totes les escoles s’han fet tasques de pintura, lampisteria i manteniment general.

Leave a Reply