La delegada del govern visita Vilassar de Mar

  •  

La delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, ha visitat aquest matí Vilassar de Mar i s’ha entrevistat amb l’alcalde, Joaquim Ferrer. A la reunió també hi han assistit el regidor d’urbanisme, Desideri Camino, el de governació, Ismael Duran i el titular de medi ambient, Joan Roca. Posteriorment, tota la comitiva s’ha desplaçat fins el passeig marítim per veure els desperfectes que va ocasionar la tempesta del passat 26 de desembre. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Vilassar de Mar vol sol•licitar a la Generalitat que arregli la part del passeig marítim que té la concessió l’administració catalana.

I és que el govern de l’estat espanyol regenerarà només la part de la platja que li pertoca, que són les zones que no estan urbanitzades, tant a tocar de Cabrera de Mar com a tocar de Premià. L’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, ha explicat l’objectiu era que pogués conèixer, de primera mà, “què tenim sobre la taula, els projectes, deficiències o mancances”. En aquest sentit, Joaquim Ferrer a esmentat la regeneració de platges afirmant que “ja tenim l’estiu a sobre i hem de buscar solucions”.  L’alcalde també ha lloat la visita de la delegada del govern perquè així puguin veure aquestes problemàtiques i “trepitjar el terreny”.

Referent a la problemàtica de la regeneració de les platges, l’Ajuntament ja va enviar un informe detallat dels desperfectes del temporal amb un recull fotogràfic de tots els danys. Tot i això, Joaquim Ferrer li ha recordat la problemàtica del municipi: “Una part, a través del Ministeri, ja s’ha posat fil a l’agulla i falta una reunió amb la Generalitat –avui mateix- per veure com ens coordinem amb el Ministeri i l’Ajuntament”. L’alcalde ha afirmat que el consistori ja està duent a terme algunes actuacions de manteniment “per temes de seguretat”. A més, ha afegit que s’ha de veure “com podem garantir un mínim de condicions perquè la gent ja pugui gaudir de la platja a partir del mes que ve amb una certa normalitat”. L’alcalde ha explicat que les dues administracions han de col•laborar: “hem d’anar de la mà, som administracions veïnes, compartim territori i actituds”.

Ens va molt bé perquè hi ha temes que són transversals, que afecten a diverses conselleries, i a vegdes és difícil saber la porta adquada. I gràcies a la tasca del goven L’alcalde ha vist amb bons ulls la visita de la delegada del govern de la Generalitat i ha afirmat que les dues administracions han de col•laborar.

Per la seva part, la delegada del govern ha afirmat que no tot han estat demandes, però que intentarà transmetre el missatge al departament oportú. A més, avui l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, es reunirà amb el director general de ports de la Generalitat per abordar aquesta problemàtica de la zona urbanitzada del passeig marítim. La part no urbanitzada està previst que es reparin els desperfectes abans de l’estiu. El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí abocarà 100.000 metres cúbics de sorra a la platges de Vilassar de Mar.
 

Leave a Reply