La coreografia “Moaré” d’Ariadna Monfort, premi de Dansa de l’Institut del Teatre

  •  

La coreògrafa nascuda a Vilassar de Mar Ariadna Monfort ha guanyat el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2016, per la coreografia “Moaré”. Monfort ha estat entrevistada dijous 15 de desembre a l’espai “Parlant de tot”, que condueix Jaume Cabot i s’ha mostrat molt il•lusionada amb aquest premi. Va iniciar-se en el món de la dansa a la nostra localitat, a l’escola –ja desapareguda- de Sílvia Vila, que feia els festivals de final de curs al Patronat Parroquial. Aquesta escola va tancar les portes i va marxar a Mataró. La seva mare la va convèncer per tornar a Vilassar en aquest cas la l’Escola de Dansa Madó, malgrat que s’hi va negar en un principi, va decidir fer un pas decisiu en la seva carrera.

Moltes vegades prens decisions a la vida que poden semblar detalls, però amb el temps són grans decisions. Ariadna Montfort, ballarina

Al cap d’uns anys va prendre una difícil decisió, marxar a Suïssa i separar-se de la seva millor amiga, una altra ballarina vilassarenca, la Estela Merlos, que va fer les maletes cap a Londres, i que ara l’ajuda en aquest projecte..Un altre detall de la seva vida però que li va marcar el futur va ser una classe de “Gaga” una tecnica que la va fascinar i va marxar a Tel Aviv , on va seguir el mètode a la Batsheva Dance Company Ensemble, amb Ohad Naharin.

Posteriorment va traslladar-se a la ciutat de Barcelona, i després de diverses feines s’ha centrat amb  “Moaré” que és un espectacle que parteix, ha dit la coreògrafa, del poder transformador de la mirada. De fet va escollir el terme “Moaré” per batejar la seva proposta escènica, ja que aquest terme fa referència a l’efecte òptic que ens fa veure quelcom que no existeix però que el cervell crea.

La ballarina va estar preparant aquesta coreografia, que va arribar a la final del concurs competint amb la seva companya i amiga, Lorena Nogal que presentava “El Método“, Paloma Muñoz amb “La piel vacía“, i “Avenida Palace” de Javier Guerrero.

Monfort va rebre el premi dissabte 10 de desembre de la mà del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.  El premi que va rebre és una dotació econòmica per a continuar desenvolupant el treball presentat i poder estrenar-lo al Festival Grec de Barcelona l’estiu de l’any que ve.

Podeu escoltar l’entrevista sencera AQUÍ