La Biblioteca Municipal Ernest Lluch compleix 1 any amb més de 100.000 visites

  •  

Un any després de la seva inauguració, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar  ja ha superat la xifra de les 100.000 visites. Amb gairebé 10.000 activitats realitzades al llarg d’aquest primer any de vida, s’ha convertit en un equipament cultural de referència. L’espai “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio emet una edició especial aquest divendres 26 de novembre de 10 del matí a 1 de la tarda per parlar sobre aquest aniversari, des de la unitat mòbil ubicada a l’equipament bibliotecari.

Les xifres, a data de setembre de 2010, mostren la magnitud que ha assolit l’equipament: 110.383 visites, 5.600 socis, 50.521 préstecs, 15.464 usuaris de l’espai ‘Internet i +’, 3.434 usuaris del servei Wi-Fi, un fons de 35.495 documents i la realització de 9.955 activitats, entre les quals clubs de lectura, grups de conversa, hores del conte, audicions, exposicions, presentacions, i tallers i xerrades del programa Nascuts per llegir, entre d’altres.

La regidora de Cultura, Laura Martínez, explica que l’esforç econòmic que suposa el manteniment de la infraestructura, el personal i les activitats que s’hi fan val la pena perquè s’ha convertit en un equipament que posa la cultura a l’abast de tothom.

La Biblioteca Municipal afronta el 2011 amb nous reptes: ampliar la formació d’usuaris principalment en tecnologies de la informació, potenciar el voluntariat per tal que un usuari expliqui a un altre el funcionament de la biblioteca, consolidar les activitats creades i ampliar i personalitzar el fons documental d’acord amb les necessitats i demandes dels seus usuaris.

Leave a Reply