Junts per Catalunya, força més votada al poble a les eleccions al Parlament català

Junts per Catalunya ha estat la força més votada a Vilassar de Mar a les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest passat diumenge 14 de febrer. Un total de 15.803 vilassarencs i vilassarenques van ser cridats a les urnes repartits en els sis col·legis electorals que hi havia al nostre municipi.

Els resultats són els següents: Junts per Catalunya: .588 (26,73%), ERC 2.181 (22,53 %), PSC 1.637 (16,91%), CUP 808 (8,35%), En Comú Podem 673 (6,95%), VOX 496 (5,12%), C’s 429 (4,43%), PDeCat 381 (3,94%),  PP 290 (3,00%) i Moviment Primàries per la Independència de Catalunya 32 (0’33%).

Pel que fa a altres formacions: Recortes Cero –GV-M 45 (0’46%), PNC  27 (0’28%), FNC 11(0’11%),  PCTC 7 (0’07%) i Izquierda en Positivo 7 (0’07).

La participació ha estat del 61,96%

Vilassar Ràdio va emetre aquest passat diumenge un programa especial informatiu al vespre amb motiu d’aquests comicis.

Els representants de les forces polítiques van valorar els resultats al nostre poble i al conjunt de Catalunya.

A l’espai “Crònica” ens hem centrat enb la valoració dels resultats a Vilassar de Mar.   

Laura Martínez, en representació de Junts per Catalunya, va explicar ahir que se sent  molt satisfeta de la victòria al nostre municipi i de la feina realitzada durant la campanya electoral i ha qualificat el resultat de “espectacular”.  

ERC, la formació que ha guanyat les eleccions al Parlament al conjunt de Catalunya, i que a Vilassar de Mar ha quedat com a segona força política en els resultats. Són uns resultats similars als dels comicis al Parlament català de 2017, on van quedar també com a segona força. Enguany han tingut una molt lleugera davallada de vots. Àngel Font ha explicat que és un resultat “bastant bo” i que la davallada de vots és molt lleugera.

Des del PSC, Josep Rebull s’ha mostrat satisfet per l’augment de vots que han tingut en aquests comicis, que han qualificat de “salt qualitatiu i quantitatiu” i ha subratllat de “preocupant” l’abstenció. 

Des de la CUP Luard Silvestre ha recordat que aquesta formació era partidària de l’ajornament d’aquests comicis per la situació de pandèmia i estan molt contents del resultat obtingut al nostre poble, ja que han passat de sisena a quarta força política en els comicis al Parlament de 2017. Ha denunciat que  “encara  hi ha un mil·lió de persones que a Catalunya no poden exercir el seu dret a vot”.

Des d’En Comú, Pau Arona ha fet una valoració postiva” dels resultats obtinguts al poble, i ha explicat que malgrat dos factors adversos como són el context de pandèmia en què ens trobem i l’abstenció, han conseguit mantenenir-se al municipi com a cinquena força  a l’igual que en els comicis al Parlament  català de 2017. Ha subratllat que la suma de les esquerres supera la majoria absoluta al municipi i que això “s’ha de poder traduir aquests números en polítiques a favor de la gent”.  

Per a Juan Díaz, de representació de Ciutadans els mals resultats obtinguts per aquesta formació als comicis, al nostre poble i al conjunt de Catalunya, els porten al camí d’haver de fer una anàlisi i una reflexió que realitzaran els propers dies sobre el perquè d’aquesta davallada de vot. Creu que  el resultat obtingut és semblant a la de les darreres eleccions generals   i que una posible causa és l’abstenció.   

En representació del  PP, Yolanda Laspalas ha apuntat els factors que considera que han fet que aquesta formació hagi obtingut mals resultats: la fugida de vots cap a Vox  i l’abstenció.

Des de Moviment Primàries per la independència de Catalunya (MPIC) Raquel Zamora ha explicat que aquesta formació  se sent preocupada per l’increment de vots de VOX i l’entrada d’aquesta formació al Parlament català. Ha subratllat que MPIC és transversal i ha mostrat la seva satisfacció ”perquè es segueix mantenint la majoria independentista”.       

Podeu escoltar de nou el programa a la secció de “Ràdio a la carta” de la nostra emissora.

L’emissió de l’espai es va poder veure a través de la plataforma Twitch.