Josep Malagarriga elabora una guia pràctica interactiva sobre compositors musicals

  •  

Dissabte 8 d’abril a les 12 del migdia a la Biblioteca Ernest Lluch tindrà lloc la presentació del llibre “Compositors musicals de tots els temps i totes les tècniques pictòriques. Guia pràctica interactiva”, escrit per Josep Malagarriga i Picas.

Malagarriga va néixer el 1953 a l’Ametlla de Merola. Va treballar de colorista durant cinc anys en un laboratori d’una empresa de tints de Manresa, ha estat professor de visual i plàstica a les escoles Pérez Sala, Del Mar i a l’institut Vilatzara. També ha realitzat diverses exposicions. Resideix a Vilassar de Mar des de 1979. El 1992 va col·laborar en la fundació de l’entitat Vilassart.

El llibre, que ha estat el resultat del treball realitzat per l’autor durant dos anys, està prologat per Virgínia Parramon i és un repàs als principals compositors musicals de totes les èpoques, tant de música clàssica com de música popular ( jazz, rock & roll, folk i pop) a través de diverses fitxes que contenen retrats en forma de dibuixos i pintures amb divuit tècniques diferents i codis QR impresos, on amb l’ajuda de la tecnologia es pot ampliar la biografia de cada compositor i escoltar la interpretació de les obres més destacades. En cada fitxa també hi ha un espai en blanc reservat perquè el lector pugui fer anotacions dels fets biogràfics més significatius i dels títols de les versions que es vulguin recordar. A l‘annex hi ha un recull de les disset tècniques pictòriques amb que han estat fets els retrats. L’obra es pot adquirir a Llibreria Index i contactant amb l’autor enviant-li un correu electrònic a l’adreça jmalagar@xtec.cat

L’acte, que serà presentat per Joan Giménez i Blasco i es completarà amb l’actuació de la violoncel·lista Eva Gumà i Marimon, compta amb el suport de la Biblioteca, l’Ajuntament de Vilassar de Mar, la Diputació de Barcelona, l’Atlàntida i llibreria Index.

Durant l’acte es presentarà una exposició de Josep Malagarriga que es podrà veure fins el 6 de maig. La mostra constarà de diversos plafons que contenen, en una part, alguns dels dibuixos del llibre, i també paisatges, figures i imatges de natura morta, en tècniques seques i humides.