Irene Sanz: de Vilassar a la lliga universitària dels EUA

Fins a l’estat de Nebraska hem anat a trobar la Irene Sanz. Aquesta jove jugadora de bàsquet vilassarenca juga a les dures competicions de la NJCAA, que vindria a ser la poderosa Lliga femenina universitària. Molt competitiva, dura, amb llargs viatges per tot els Estats Units, i bressol de l’NBA femenina.

Irene Sanz està completament integrada en els Hawks. Nom amb el que es coneix el seu equip el Northeast de Norfolk. Sanz, amb el dorsal 23 a l’esquena, està plenament integrada en aquesta esquadra que, actualment, està classificada en la segona posició de la Lliga. Sanz estudia Biologia en aquesta universitat ubicada al nord de la capital de l’estat, Lincoln.

Irene Sanz viu una experiència, una aventura, que no s’hauria pogut imaginar mai. Va arrencar a jugar al CB Vilassar de Mar i després va passar pel Sant Adrià abans de provar l’aventura estatunidenca.

La vilassarenca va aterrar a Norfolk sense saber res. Ni de la seva universitat, ni de la ciutat, ni de l’estat. Ara, està perfectament integrada a Nebraska. La universitat cuida molt l’esport i se sent acompanyada i protegida. Ara, recorda la seva arribada. De l’aeroport a la pista de bàsquet.

Entrenaments duríssims. Als Estats Units es potencia molt l’esport. El bàsquet és una religió als EUA i, és clar, en el cap de Sanz hi ha una fita: la WNBA.

Irene, que és una gran tiradora i amb capacitat per jugar tan a dins com fora de la zona, s’ha adaptat a una lliga duríssima i molt física. La vilassarenca explica que realment als Estats Units no tenen massa idea de geografia internacional. Ara bé, comencen a saber on és Catalunya gràcies al procés polític que estem vivint.

Irene Sanz, els seus 18 anys, s’obre camí en una aventura engrescadora. Tot es nou. L’idioma, la dieta i una societat molt individualitzada. La jugadora vilassarenca està vivint el seu somni a l’estat de Nebraska.