Humana recull 80 tones de roba usada el 2018 i dóna 35 bons d’ajuda social a l’Ajuntament

L’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 80.608 kg de roba i calçat usats a Vilassar de Mar al llarg del 2018. Aquesta xifra representa un registre lleugerament inferior respecte a l’any anterior (81.134 kg). Les més de 80 tones recollides al 2018 representen un estalvi de 255 tones de CO2 a l’atmosfera. La roba recollida procedeix dels 19 contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals dóna una segona vida.

Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada, de forma gratuïta, a Vilassar de Mar des del 2012. Des de la Fundació tenen el compromís de revertir a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. Són un total de 35 vals, amb un valor de 30 € cadascun, que el departament de Serveis Socials reparteix entre les persones del municipi que ho necessiten. Cada val es pot bescanviar per roba a les botigues d’Humana que estan a Barcelona. A més, Humana també dóna suport a una iniciativa de reforç escolar per a alumnes de primària i secundària coordinada per la Regidoria de Serveis Socials.

A nivell general, al llarg de més de tres dècades d’activitat, 2,4 milions de persones s’han beneficiat dels programes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud de la mà de les seves contraparts o socis locals. Humana ha destinat més de 30 milions d’euros per a la formació de professors de primària, impulsar l’agricultura sostenible o lluitar contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

Notícies relacionades

Núria Arasa, escollida cap de llista de Gent per Vilassar de Mar
El vestíbul de l’estació de Renfe acull el 17è desfibril·lador del nostre municipi
L’Aula d’Extensió Universitària proposa una sortida cultural als monestirs de Poblet i Santes Creus
La Biblioteca posa en marxa el servei d’autopréstec