Humana recull 44 tones de tèxtil usat el 2013 i dóna 30 bons d’ajuda social a l’Ajuntament

  •  

L’organització no governamental per al desenvolupament Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 44.160 kilograms de roba i calçat usats a Vilassar de Mar al llarg del passat 2013. El tèxtil que els veïns i veïnes han dipositat als punts habilitats ha evitat l’emissió de gairebé 140 tones (139. 943 kilos) de C02. El reciclatge  tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per ser incinerada.

Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada a la nostra localitat des de 2012 a través d’una xarxa de 14 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés. Des de l’inici de la seva activitat a Catalunya, el 1987, l’objectiu d’Humana ha estat gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada.

Humana_Vals_Web

Humana ha lliurat el dimecres 29 de gener 30 bons d’ajuda social a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Són un vals que seran repartits per la Regidoria de Serveis Socials entre persones necessitades del municipi. Cada butlleta té un valor de 30 euros per a bescanviar-los per roba de segona mà a qualsevol de les 12 botigues Humana a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

A l’acte de lliurament celebrat al Consistori han assistit el regidor de Medi Ambient, Joan Roca, la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa, i Mariana Franzon, per part d’Humana.

Vilassar de Mar va rebre l’any passat una distinció com una de les localitats catalanes que més tèxtil va recollir el 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als carrers de la població. El municipi va rebre el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013, dedicada al canvi climàtic i celebrada a Barcelona. Va ser una de les distincions incloses en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, guardons que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca socials d’Humana Fundación Pueblo para el Pueblo.