Ha començat la X Setmana de la Gent Gran

  •  

setmanagentgran_inauguracio3-1280×768-1.JPG“La farem gran”. Aquest és el lema de la desena edició de la Setmana de la Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Sanitat i Família, que des d’avui fins diumenge fa un reconeixement a la gent gran de Vilassar de Mar. Un programa especial de Vilassar Ràdio i una xocolatada des de la plaça de l’Ajuntament han donat el tret de sortida als actes que han comptat amb la presència de la iaia Antònia, coneguda per la seva aparició en anuncis de televisió i per la seva intervenció en la darrera temporada del programa “On vols anar a parar”, de Catalunya Ràdio.

8_gentgran-1.JPGDe les activitats programades enguany cal destacar les novetats, com ara un taller de decoració de pots de vidre, la xerrada de l’escriptora Rosa Regàs, una demostració de tractaments facials i un concert de gospel. La caminada pel poble per descobrir el Museu de la Mina Vella, la segona edició del concurs de truites, la petanca, el dominó, els escacs, el tai-txi, la missa i el tradicional dinar de germanor no hi faltaran.
L’Ajuntament recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun acte ho pot sol•licitar trucant a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.

El programa d’activitats per a la gent gran que du a terme l’Ajuntament de Vilassar de Mar per millorar la qualitat de vida d’aquest sector de la població creix. A més dels cursets i tallers de la memòria, informàtica, piscina i tai-txi que ja ha anat realitzant, incorpora activitats noves a partir de l’octubre: un taller de musicoteràpia, un de lectura i escriptura, un taller de decoració de Nadal, un altre sobre la mort i una sortida al Liceu. Totes les activitats són gratuïtes a excepció de la sortida. També continuen les xerrades mensuals cada últim dilluns de mes al local del carrer Sant Roc: a l’octubre amb “Mesures per al manteniment de les extremitats inferiors”, al novembre per parlar dels tòpics i tabús en la sexualitat i al Nadal amb el músic Natxo Tarrés, cantant del grup Gossos. Les inscripcions per als diferents tallers es poden fer a l’Escola Nàutica (carrer Santa Eulàlia, 40). Recordem que totes les activitats tenen places limitades. La Regidoria ha editat un tríptic amb informació detallada d’aquestes activitats, que s’ha repartit casa per casa.
Activitats de la Setmana de la Gent Gran

Dilluns 22 setembre
11 h Inauguració de la X Setmana de la Gent Gran amb la intervenció de la Sra. Antònia Cruells (la iaia Antònia). Xocolatada. Plaça de l’Ajuntament. Amb la col•laboració de: Atlàntida i forn Bergalló.

16 h Festa a la residència Vida als Anys. Jornada de portes obertes. Berenar ofert pel centre. Carrer Sant Pau, 17

17.30 h Xerrada a càrrec de Rosa Regàs, escriptora. Local del carrer Sant Roc (amb el suport de la llibreria Índex)

Dimarts 23 setembre
De 9 a 12 h Campionat de petanca. Pl. del Círcol

10 h Classe oberta de tai-txi. Plaça de la Mar Xica (la Xinesca)

11.30 h Festa al Casal de Curació. Jornada de portes obertes. A continuació, actuació i pica-pica.

Caminada pel poble: Visita al Museu de la Mina Vella amb en Joan Roig (Nan). Sortida a les 17 h des de la pl. de l’Ajuntament i a les 17.30 h des d’Eduard Ferrés cantonada av. Montevideo. Al Museu s’oferirà un berenar. Inscripcions a l’Escola Nàutica fins al 22 de setembre. Amb la col•laboració de bar Vilassar i Ignasi Pastisser.

Dimecres 24 setembre
De 9 a 12 h  Campionat de petanca (final) i entrega de premis. Pl. del Círcol. Amb la col•laboració de Daunis.

10 h Classe oberta de tai-txi. Plaça de la Mar Xica (la Xinesca)

11.30 h Taller demostració de tractaments facials: Posa’t guapa, a càrrec de M. Dolors Sala. Local Carles Tries

17.30 h Festa del Centre Cívic Lluís Jover. Classe oberta de country a càrrec de Teresa Ramon. A continuació pica-pica ofert pel centre. Plaça Vicenç Martí

Dijous 25 setembre
10 h Classe oberta de tai-txi. Plaça de la Mar Xica (la Xinesca)

10.30 h  Campionat de dòmino (1ª fase). Centre Cívic Sant Pau

11 h Taller de decoració de pots de vidre, a càrrec d’Helena Cayuela. Màxim 50 persones. Inscripcions a l’Escola Nàutica fins al dia abans. Haureu de portar: un pot de vidre per decorar, pinzells, un drap, tisores i un tros d’esponja. Local del carrer Sant Roc.

17 h Festa a la Casa Pairal. Jornada de portes obertes i pica-pica ofert pel centre. Mercadillo de manualitats fetes pels avis.

Divendres 26 setembre
10 h Classe oberta de tai-txi. Plaça de la Mar Xica (la Xinesca)

10 h  Campionat d’escacs. Centre Cívic Sant Pau

13 h  II Concurs de truites. Tots els participants hauran de dur per escrit la recepta. Amb l’assistència com a jurat de: l’àvia Remei, Justo Ruíz (rècord Guiness per quantitat de truites) i el Sr. Ferrer (Atlàntida). Podreu portar les truites a partir de les 12 h. Es premiarà la truita més original, la més petita, la més gran i la més bona. A continuació, degustació. Pl. de l’Era. Amb la col•laboració de: Espinaler, supermercat Can Serrat i Daunis.

17 h Festa a la residència Front Blau. Jornada de portes obertes i sessió de gimnàstica per a gent gran a càrrec del fisioterapeuta del centre. Es recomana portar roba còmoda. A continuació xocolatada. Torrent del Porxo, 12 (davant del baixador de Renfe de Cabrera de Mar)

Dissabte 27 setembre
10 h Classe oberta de tai-txi. Plaça de la Mar Xica (la Xinesca)

11 h Campionat d’escacs i dòmino (entrega de premis). Centre Cívic Sant Pau

12 h Programa radiofònic especial “Els nostres avis”, de Vilassar Ràdio. A continuació, pica-pica ofert per Conservas DANI.  Sala de sessions de l’Ajuntament

19 h  Concert de gospel, a càrrec de Gospel Sons, de Mataró. Ateneu Vilassanès. Acte patrocinat per Conservas DANI

Diumenge 28 setembre
11 h Missa solemne amb la participació del cor parroquial Sant Joan, dirigit per Jordi Boltà. Església parroquial

14 h  Dinar de germanor amb l’actuació del Conjunt Fènix, la participació de Merche Mar, actriu còmica d’El Molino, i dos mags que amenitzaran el dinar. Llimonada de benvinguda a càrrec de l’Associació de Daimieleños de Vilassar de Mar. Sorteigs de regals oferts pels comerços de Vilassar. Preu del tiquet: 12 euros (aforament limitat). Pista annexa del pavelló d’esports municipal Paco Martín. Venda de tiquets a: Ajuntament, Serveis Personals, Centre Cívic Lluís Jover, Centre Cívic del carrer Sant Pau i despatx parroquial (dimarts i dijous de 18 a 20 h)
• Si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun dels actes, haurà de trucar a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.
• Tots els actes són d’entrada gratuïta, excepte el dinar de germanor.

Leave a Reply