Gairebé tres-cents floristes han assistit enguany als tallers organitzats per als professionals del sector al Mercat de Flor

  •  

Gairebé tres-cents professionals de la venda de flors i plantes de tot Catalunya (el 98 % han estat dones i el 2% homes) han assistit des de principis d’any als tallers que ha organitzat el Mercat de Flor i Planta Ornamental. Han rebut formació en tècniques de venda i consells per a millorar la gestió i l’organització del negoci mitjançant professionals de prestigi de reconeguda trajectòria. A més, han après distintes formes d’art floral, plantejades per les entitats que hi han intervingut: Rosa Valls Formació, Escola d’Art Floral de Catalunya, Oficina Holandesa de Flors i Plantes i Smilax, Taller de Florística.

Els cursos, adreçats només als professionals del sector,  han estat enfocats als esdeveniments, festes i aspectes comercials més rellevants per al sector dels floristes. Les diades més significatives del calendari –Sant Valentí, Sant Jordi, Dia de la Mare…-, que suposen un augment notable de vendes, han gaudit d’un taller específic en què s’han proposat composicions amb els materials adients per a cada una. S’ha treballat tant amb flor tallada com amb planta de temporada d’interior i d’exterior i amb múltiples complements.   

Els tallers, de sis hores, han abraçat dues àrees formatives. Una part pràctica de creació floral, amb treballs clarament enfocats a la venda, i una de teòrica, que ha inclòs nocions de màrqueting i gestió, com una manera de combatre els estralls de la crisi econòmica que afecta el sector. En el que queda d’any, el Mercat de Flor ha programat tallers sobre Tardor (es durà a terme el 21 de setembre), Tots Sants (es realitzarà el 5 d’octubre) i Nadal (es farà el 16 de novembre).   
L’àrea de Promoció del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ja està treballant, a hores d’ara, en l’organització dels tallers que es realitzaran l’any 2010, que es fixaran en escoles de tot Espanya i en les temàtiques més sol.licitades pels assistents.

Leave a Reply