Fins el 29 de setembre, Setmana de la Gent Gran

  •  

Vilassar de Mar està celebrant la Setmana de la Gent Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Habitatge, Gent Gran i Promoció de la Salut. El programa d’activitats inclou propostes per gaudir, ballar, cuinar o compartir. En el transcurs d’aquesta setmana, els avis i àvies mostren el que han après en el curs anterior en el marc de les activitats formatives i d’aprenentatge organitzades per l’esmentada regidoria. Cal recordar que Vilassar Ràdio emetrà divendres a partir de les 10 del matí una edició especial de “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot, des de la unitat mòbil, que estarà ubicada a la plaça de l’Ajuntament. El magazine inclourà “Els nostres avis”, presentat per Joana Hernández.

El programa d’activitats de la Setmana de la Gent Gran, que arriba a la seva vintiuena edició, va arrencar, dissabte 21 de setembre, a la tarda, amb una gran festa al Centre Civic del Passeig amb actuació musical i cremat per a tothom. Una hora després a l’Ateneu, els alumnes del taller anomenat Això serà cosir i cantar van ensenyar tot el que han après durant el curs i van oferir actuacions musicals en play-back. El passat diumenge 22 de setembre es va realitzar missa solemne a la Parròquia de Sant Joan amb la participació del cor parroquial.

Aquest passat dilluns 23 de setembre es va realitzar festa a la Residència Vida als Anys, amb actuació musical per part dels Amics de la Guitarra de Premià de Mar i a la tarda es va projectar el musical Moments estel·lars de l’òpera a la Sala Carrau.

Aquest dimarts 24 de setembre des de 2/4 de 12 del migdia festa al casal de Curació i, a partir de les 5, la plaça del Círcol, campionat de petanca.

La tradicional caminada se celebra aquest dimecres 25 de setembre i ,qui ho vulgui, pot portar els seus pals nòrdics. El punt de sortida és a dos quarts de 10 del matí a l’espai cultural Can Bisa. Més tard a les 11, festa al Centre Cívic Lluís Jover amb taller de mandales i treballs manuals. A més, es podran contemplar tots els treballs que s’han realitzat en una petita exposició. També a la mateixa hora, els amics i les amigues de l’Arxiu Municipal celebren la seva habitual trobada en la qual es passen fotografies del segle XX de Vilassar de Mar i es demana a la Gent Gran de la nostra localitat que ajudi a identificar persones, cases, paisatges… A les cinc de la tarda, nova tongada del Campionat de Petanca, també a la plaça del Círcol.

Pel que fa al dijous 26 de setembre, a les 10 del matí, campionat de canastón al Centre Cívic del Passeig. A les 4 de la tarda, i al mateix escenari, campionat d’escacs i domino. Mitja hora després, a dos quarts de cinc de la tarda, Festa a la Casa Pairal amb berenar i actuació musical. Per tancar el dijous, a les sis de la tarda, xerrada amb el títol No et jubilis de la Sexualitat a càrrec de la psicòloga Marina Castro, a la Sala Maria Roser Carrau.

El divendres 27 de setembre el magazine matinal “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, que es troba en la seva dotzena temporada i que podueix, presenta i dirigeix Jaume Cabot, s’emetrà, en directe a partir de les 10 del matí, des de la plaça de l’Ajuntament. A partir de les 12, al mateix escenari, tindrà lloc el tradicional concurs de Truites que arriba a la seva 12ena edició. Hi haurà quatre premis sucosos, un dels quals per a la truita més original. Com sempre, amb petita degustació final. A les 5 de la tarda, festa a la Residència Front Blau amb berenar.

Pel que fa al dissabte 28 de setembre començarà amb el lliurament de premis, a partir de les 12 al Centre Civic del Passeig, dels campionats de petanca, canastón, escacs i dòmino que s’han vingut celebrant durant tota la Setmana. El punt i final el posarà el sopar i ball, a partir de les 8 del vespre, a l’escola Pérez Sala. Sopar amb entremès, tall rodó rostit, púding de flam a un preu de 5 euros. Els Grillones Band posaran la música a la nit.

El diumenge 29 de setembre, se celebrarà un classe oberta de ball en línia a la plaça Picasso a dos quarts de 12 del matí ui a les sis de la tarda, concert tribut a Abba a l’Ateneu.