Del 14 al 18 de gener, obertes les inscripcions per als cursos i tallers per a la gent gran

Del dilluns 14 al divendres 18 de gener, hi ha temps per fer les inscripcions per als cursos i tallers del Programa Municipal d’Activitats Formatives per a la gent gran. Per apuntar-s’hi cal anar a l’Escola Nàutica (carrer de Santa Eulàlia número 40) tots els matins, en horari de nou a dues, i les tardes de dilluns i dimecres des de dos quarts de cinc fins les set del vespre.

La Regidoria de Serveis Socials, Igualtat i Família de l’Ajuntament de Vilassar de Mar proposa un munt de tallers entre les que destaquen el d’anglès i el d’smartphones que tenen tan bona acollida com algunes propostes ja clàssiques i consolidades en el temps.

Així, els nostres avis i àvies poden triar entre un munt d’iniciatives. N’hi ha d’estimulació cognitiva, com el Taller de Memòria, que està concebut per exercitar-la a través d’exercicis pràctics.

També s’abraça una gran àrea d’aprenentatge funcional amb un curs d’anglès per a principiants, amb una excel.lent acollida, i gràcies al qual la gent gran de casa nostra aprendrà a desenvolupar-se en aquest idioma a través de situacions quotidianes impartides per professors nadius. També acostuma a tenir molts seguidors el taller sobre consells pràctics per fer anar el mòbil. Ens donaran les claus per treure el màxim rendiment al nostre telèfon intel.ligent. El curs d’internet o l’habitual taller de patchwork també acostumen a tenir una àmplia demanda.

La tercera gran pota d’aquest triangle del coneixement per a la gent gran descansa sobre l’àrea de creixement personal. Aquí, es pot triar entre un taller de mandales, per aprendre tècniques de relaxament i expressivitat gràcies als colors, un d’exploració de la interioritat a través de la música i del silenci i un altre per aprendre a conèixer els beneficis físics que ens pot comportar el riure i l’humor. Finalment, Pessics de saviesa, és una proposta que anima la gent gran a encetar un camí de desafiament personal per aprendre i millorar capacitats que no s’esgoten amb els anys.

En cas que l’activitat sol·licitada tingui més demandes que places disponibles el consistori farà un sorteig públic el dimecres 23 de gener a les 10 del matí a les mateixes dependències de Serveis Socials. Serà ja el divendres 25 de gener quan es podran consultar les llistes definitives, també a l’Escola Nàutica.

Notícies relacionades

Cau part de la façana d’un immoble ubicat al carrer de Sant Jaume
Vols veure com era el Vilassar de Mar nevat?
Els secrets de la casa de cós, al descobert
Les càmeres de l’Amo del Poble visiten Vilassar de Mar