Festa Major de Daimiel amb participació vilassarenca

  •  

radiodaimiel_catifa2008-1280×768.JPGAquest matí, des de primera hora el grup de veïns vilassarencs que durant el Corpus Christi s’encarrega de la confecció de les catifes florals, està a Daimiel, municipi amb el qual estem agermanats des del 2001, confeccionant la catifa per al pas de la processó de la Festa Major del poble manxec. No és la primera vegada que es fa aquesta col·laboració que ja s’ha convertit en un moment esperat no només pels daimieleños sinó que també crea expectativa entre els habitants dels pobles veïns.

Des de les set del matí els vilassarencs coordinen els treballs de la catifa prop de 200 metres de longitud que els daimieleños s’encarreguen d’omplir amb serradures tenyides de diferents colors. En total es faran servir 150 sacs de serradures. Lluís Teruel, vilassarenc que porta la plantilla que s’ha d’omplir, ens ha explicat aquest matí des de Daimiel, el disseny de la catifa d’enguany, molt semblant a la que es va fer al carrer Sant Josep pel Corpus amb estels de diferents colors.

La processó de la Virgen de la Cruces, patrona de Daimiel, començarà a les 9 del vespre i trepitjarà aquest catifa que està situada al carrer principal i connecta l’església amb la plaça de l’Ajuntament. Una catifa que crea molta expectació entre el públic assistent.

Per part de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, hi són presents a la Festa Major de Daimiel, l’alcalde, Joaquim Ferrer i el primer tinent d’alcalde, Joan Roca. L’Ajuntament ha aportat les flors que decoren la imatge de la Virgen de las Cruces durant la processó.

No és l’única participació de Vilassar de Mar en la Festa Major de Daimiel. El passat divendres la Coral Englantina va actuar a Daimiel. La Banda Municipal de Música i la Coral Municipal Molto Vivace, totes dues de Daimiel, van tornar a repetir actuació conjunta amb la Coral Englantina, després d’un any de fer-ho a Vilassar de Mar però aquesta vegada en un escenari diferent, la plaça d’Espanya de la ciutat manxega.  Set-centes persones van escoltar tant el repertori individual de cada una de les tres formacions com la part final i més contundent, l’exposició d’una selecció d’obres cantades i tocades de forma conjunta. L’objectiu del concert, unir Vilassar de Mar i Daimiel a través de la música, es va tornar a assolir.

Leave a Reply