Festa del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barato

  •  

El proper dissabte 15 maig el barri del Barato celebrarà la festa del Pla de desenvolupament comunitari (PDC), un pla que va néixer l’any 2003 fruit d’un procés de participació amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que hi viuen i enfortir el teixit veïnal i associatiu. L’objectiu de la festa és donar a conèixer tot el que s’ha aconseguit des d’aleshores i com ha evolucionat el barri i el mateix pla amb el pas dels anys. Es farà a través d’una mostra d’entitats i diferents activitats que han preparat les associacions del barri conjuntament amb l’Ajuntament.

Entre les activitats esportives hi haurà una exhibició de tennis, una matinal de petanca, una caminada popular per conèixer els diferents locals de les entitats del barri, i un campionat 3×3. També hi haurà concursos de pintura i fotografia ràpida, activitats per als infants, una paellada popular al migdia i, a la tarda, te i pastes. A la nit, un documental, un homenatge a la persona de més edat que viu al barri, un sopar i un ball tancaran la festa.
Des de fa un any, l’Ajuntament des de la Regidoria de Participació Ciutadana i amb el suport de les regidories d’Educació i Serveis Socials i Sanitat, d’acord amb les entitats del barri i en col•laboració amb la Generalitat de Catalunya, ha donat un nou impuls al Pla. El resultat és l’increment de la participació veïnal i l’establiment de nous objectius de treball en els àmbits de l’educació, la salut i la vida social i comunitària de les persones del Barato.
PROGRAMA DE LA FESTA DEL PDC – Plaça Carles Trias:
Durant tot el dia: Mostra d’entitats. Concurs de pintura ràpida i Concurs de foto ràpida.
Matí: Exhibició de tennis. Matinal de petanca. Activitats infantils. Fem-ne 6.000 (Caminada popular). Campionat 3×3
Migdia: Paellada popular i “limonada”.
Tarda: Mostra d’activitats del PDC. Te i pastes.
Vespre/nit: Presentació documental. Homenatge. Sopar. Ball.

Entitats que hi participen: Associació Cívica de Gent Gran Lluís Jover, Associació de Daimieleños de Vilassar de Mar i Comarca, Associació de Veïns “El Barri”, Càritas parroquial, Centre infantil Tucutuc, Comissió de Festes del Barri del Barato, Comunitat Islàmica de Vilassar de Mar, Futbol Sala Sant Joan, Grup de Sevillanes de Vilassar de Mar, Cooperativa L’Obrera i Museu de la Mina Vella, conjuntament amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Leave a Reply