Estudi comparatiu sobre 48 mercats municipals de la província de Barcelona

  •  

dscf2928.JPGAquesta setmana s’han donat a conèixer les conclusions de l’estudi “Cercle de Comparació Intermunicipal de Mercats 2008”, realitzat per la Diputació de Barcelona, a partir de les dades que han aportat 25 municipis de la província de Barcelona sobre 48 mercats municipals. Una de les principals conclusions d’aquests indicadors, que fan referència a la gestió del 2007, és que, per primera vegada, es disposa de dades sobre usuaris dels mercats municipals i se sap que cada habitant compra de mitjana al mercat municipal 20,5 vegades a l’any.

Altres dades destacables són que els municipis tenen, de mitjana, un mercat cada 30.327 habitants; que un 31% de les parades accepten targeta com a mitjà de pagament i que els mercats obren, de mitjana, dues tardes la setmana. Un 23% de la recollida de brossa que es fa als mercats municipals és recollida selectiva, i al llarg dels últims 5 anys, s’ha fet una inversió de 310 euros per m2 de superfície total.

dscf2913.JPGL’any passat es va fer la primera edició d’aquests cercles intermunicipals de mercats i aleshores 12 municipis hi van participar. A l’edició d’enguany, se n’hi han sumat 13 i els 25 municipis que han aportat dades són, a més de Vilassar de Mar, Arenys de Munt, Badalona, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Malgrat de Mar, Manlleu, Martorell, el Masnou, Mataró, Olesa de Montserrat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet; Viladecans, Vilafranca del Penedès, i Vilanova i la Geltrú

Leave a Reply