Escàs seguiment de la vaga de mestres a Vilassar de Mar

Escàs seguiment a Vilassar de Mar de la vaga de mestres convocada per aquest dijous. Si la normalitat és absoluta tan a les escoles bressol com a les de primària; és als dos instituts de casa nostra, el Vilatzara i al Pere Ribot, on el professorat s’ha adherit de manera tímida a la convocatòria de vaga fregant el 20% de seguiment. La normalitat de les classes a tots els centres educatius del nostre municipi és total.

Tant a la Bressoleta, com al Vaixell Burriac i el Pérez Sala el 100% del professorat d’aquests centres s’han presentat a treballar. A l’escola dels Alocs, però, trobem un seguiment de l’11% a la convocatòria de vaga, ja que dues mestres s’hi han adherit. És un cas semblant, al de l’Escola del Mar. En aquest centre un 10% del professorat s’ha afegit a la convocatòria. Tant als Alocs com a l’Escola del Mar les incidències en l’alumnat han estat mínimes i s’han pogut cobrir les absències. Parlen de “reajustaments mínims”.

Pel que fa a Secundària, a l’institut Pere Ribot s’han sumat a la vaga el 20% del professorat. Cas semblant al de l’institut Vilatzara on el seguiment dels docents s’ha enfilat fins un tímid 18%. En els dos centres, la normalitat a les aules és total. Pel que fa als alumnes, els de l’ESO hi són tots, mentre que a Batxillerat, en els dos centres, el seguiment dels alumnes és del 50%. En aquest cas, però, ho atribueixen més que a una solidaritat a la convocatòria de vaga a que demà comencen els exàmens trimestrals i això ha fet que molts estudiants es quedin a casa estudiant preparant-los.

Recordem, com sempre, que els alumnes de primer i segon de la ESO no poden fer vaga i que els de tercer i quart necessiten una autorització expressa de pares i mares.

Aquest dijous, l’ensenyament públic reclamen que es reverteixin les retallades aplicades durant la crisi i que es cobressin les pagues dobles congelades corresponent als anys 2013 i 2014. La protesta ha estat promoguda per la Intersindical Alternativa de Catalunya l’ Ustec ·STEs, el sindicat de secundària Aspepc-SPS i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que reclama una rebaixa del 30% de les taxes universitàries. El fet que els dos sindicats majoritaris CCOO I UGT no s’hagin afegit significa que la cita ha estat un xic descafeïnada. A les 12 del migdia s’ha fet una manifestació a Barcelona que ha arrencat a la plaça de la Universitat i que ha acabat al Parlament de Catalunya.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, tall de trànsit a l’avinguda Carles III
La vilassarenca Bad Gyal triomfa al MOMA de Nova York
Resum de la plenària extraordinària del dijous 11 de juliol
Consells per suportar l’onada de calor prevista per als propers dies