Es recullen 38 tones de roba usada en els primers sis mesos de 2018

No ens cansem de repetir que la solidaritat és un tret que defineix a Vilassar de Mar. En el que portem d’any, els veïns i veïnes del nostre municipi han deixat, en els contenidors de roda usada, 38 tones de material tèxtil per a la seva reutilització. Xifres calcades a les de 2017 que va tancar curs amb 81 tones. Els 19 contenidors que hi ha a Vilassar de Mar de l’ONG Humana Pueblo para Pueblo han recollit en el que portem d’any 38.740 kg de tèxtil reciclable. Equival, perquè ens fem una idea, a 79.600 peces de roba. Això significa un estalvi de 122 tones de CO2 a l’atmosfera.

Vilassarencs i vilassarenques donen una segona vida a roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no fa servir. A més, aquestes accions reverteixen en el nostre municipi de manera molt positiva. De fet, Humana, i en virtut de l’acord que manté amb l’Ajuntament, es compromet a revertir a nivell local part dels recursos amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. Així, ofereix vals de 30 euros cadascun que Serveis Socials brinda a les persones més necessitades de Vilassar de Mar. L’any passat se’n van lliurar 35.

Les xifres d’aquest primer semestre són pràcticament calcades a les del mateix període de l’any passat. Això fa pensar que amb les 38 tones que ja porten recollides s’arribarà a les 81 de 2017. La roba que dipositem en els contenidors verds d’Humana té dues finalitats. Per una banda, 7 de cada 10 peces, es tracten a la planta que l’ONG té al Vallès per donar-los una segona vida. La resta es ven a empreses de reciclatge. De les peces tractades a la planta de l’Ametlla del Vallès, un 15% es destinada a les botigues de Moda Humana de Catalunya, la meitat marxa a l’Àfrica i la resta, pel seu estat, no es poden rehabilitar. Amb tot, no es malbarata res i són venudes a empreses de reutilització que la transformen per obtenir altres productes com mantes, aïllants o draps per a la indústria de l’automoció.

 

Notícies relacionades

S’extravien 25 participacions de la Loteria de Nadal de la Penya Pericos del número 04147
Vilassar de Mar es bolca un any més en la Marató de TV3
Presentació de “Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador”
Càrites anima a transformar la solidaritat nadalenca aportant diners en canvi d’aliments