Es desencalla el projecte de prolongació del pas subterrani de Renfe fins al passeig marítim

  •  

El Ministeri de Medi Ambient ha licitat l’obra de prolongació del pas subterrani de Renfe fins al passeig marítim. D’aquesta manera es desencalla un projecte que es venia arrossegant des del 2003 i que permetrà fer un pas accessible per a persones amb mobilitat reduïda o que vagin amb cotxets de nens. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Desideri Camino, ha valorat de forma positiva la notícia, tot i que troba a faltar en el projecte un ascensor que permeti l’accés directe a l’estació.

L’import de l’actuació prevista és d’1.362.688 euros, i segons el regidor podria començar entre els mesos d’agost, setembre i octubre.
El projecte, que executarà la Demarcació de Costes de Barcelona, consisteix en allargar el pas actual per sota la via del tren per tenir accés directe al passeig marítim i adequar-lo a persones amb problemes de mobilitat amb l’eliminació de barreres arquitectòniques mitjançant la construcció de dos ascensors, un al carrer Sant Jaume i un altre al passeig marítim.

El regidor d’Urbanisme explica que un altre projecte que des de l’Ajuntament també s’ha demanat de forma insistent al Ministeri de Medi Ambient és la continuïtat del passeig marítim des de l’estació fins a Premià de Mar, un projecte que permetria que l’actual pas de La Xinesca també fos d’accés directe al passeig marítim.

Camino ha avançat que de cara al 2009 un altre pas accessible al passeig per a persones amb mobilitat reduïda podria ser el de la plaça Pau Vila, que segons el regidor d’urbanisme, està pendent d’aprovació.  Amb diners del Fons Estatal d’Inversió Local l’Ajuntament ha redactat un projecte que preveu la instal•lació de dos ascensors, un al pas soterrani de la plaça i un altre a l’altra banda, al passeig.

Leave a Reply