Es canviarà la gespa del Camp de Futbol Xevi Ramon

  •  

Al mes de juny començaran les obres de substitució de la gespa artificial del Camp Municipal de Futbol Xevi Ramon. La gespa que es canvia i que abraça una superfície de més de 6.800 metres quadrats va ser instal•lada l’any 2001. Actualment ja ha esgotat la seva vida útil, que ha estat de 8 anys, donat l’augment exponencial d’usos que ha experimentat la instal•lació. L’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, ha explicat a la roda de premsa de presentació, que la vida útil d’aquesta gespa ha estat “més curta del que es preveia inicialment” i ha afegit que “la gespa hauria de durar entre un i tres anys, perquè això vol dir que es fa servir molt”. La previsió és que les obres estiguin finalitzades a mitjans del mes d’agost per poder començar la temporada amb normalitat.

La substitució de gespa aplicarà el sistema anomenat FieldTurf, format pel paviment i la pròpia gespa, incorporant els últims avenços tècnics que s’han produït en el sector. El director comercial de l’empresa Poligras, Josep Finca, ha afirmat que aquest “és el producte de gamma més alta que hi ha al mercat”. Josep Finca ha dit que “aquesta gespa té la màxima qualificació de la FIFA, dues estrelles” i que si els entorns del camp ho permetessis, fins i tot, es podria jugar un partit de màxima competició. Finca ha explicat que l’Estadi Olímpic de Moscou disposa d’aquest producte i “s’hi ha jugat partits classificatoris per a l’Eurocopa del 2008”.

D’aquesta manera suposarà una millora considerable per a l’equipament i un benefici per a l’usuari. El president del Club de Futbol de Vilassar de Mar, Francesc Tolrà, s’ha mostrat content per aquest canvi de gespa “perquè això facilita la tasca la nostra tasca del dia a dia”. El club el formen més de 500 persones entre jugadors, entrenadors i personal auxiliar entre d’altres. Tots ells utilitzen diàriament aquesta instal•lació i el canvi de gespa “facilita la seva tasca”.

L’actuació comportarà una remodelació integral a l’equipament esportiu ja que per garantir la funcionalitat i durabilitat de la gespa també es faran altres actuacions. El pressupost, que gira al voltant dels 530 mil euros, inclou la retirada de la gespa antiga, el replanteig del terreny de joc, els moviments de terres, la xarxa de drenatge i la pavimentació amb un sistema que preserva la integritat i durabilitat de la pedra. El pressupost també inclou el subministrament i la instal•lació de la nova gespa així com l’obra civil complementària a la nova zona d’escalfament, la instal•lació de la xarxa de reg, la dotació d’equipament esportiu i la pavimentació de la zona situada entre el terreny de joc i els vestidors.

Leave a Reply