ERC del Maresme anuncia una campanya contra la via alternativa a l’N-II al costat de l’autopista C-32 que projecta la Generalitat

  •  

ERC del Maresme ha anunciat que engega una campanya a la comarca «amb la voluntat que hi participin els ciutadans» contra la via alternativa a l’N-II que la Generalitat projecta al costat de l’autopista C-32. Pels republicans, la posició defensada pel PSC –amb qui governa al Consell Comarcal al costat de CiU– no és la que preval al territori i advoquen per recuperar el consens polític del 2004, en què es prioritzaven altres mesures «menys agressives», com ara la millora del transport públic per carretera i ferroviari i la gratuïtat de la C-32 per als veïns de la comarca.


El 24 d’abril passat, l’Estat cedia a la Generalitat la gestió de la carretera N-II i hi afegia 400 milions per construir una via alternativa prevista al costat de l’autopista C-32. Poc menys d’un mes després, ERC del Maresme ha anunciat que el que el PSC donava per fet, com és la creació d’una nova infraestructura viària que hauria de substituir una carretera en vies de convertir-se en carrer, no està gens lligat a l’àmbit comarcal. La posició dels republicans no és nova, però la voluntat de fer-la extensiva a la comarca a través d’una campanya, sí. Ahir, el president comarcal d’ERC i alcalde d’Alella, Andreu Francisco, acompanyat pel diputat Pere Aragonès, el regidor de Mataró Sergi Penedès i l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va presentar una iniciativa que durarà fins al juliol. L’objectiu: fer arribar a tots els ciutadans la posició del partit sobre la mobilitat a la comarca. O, en paraules de Francisco, «defensar mesures alternatives a estripar el territori amb una carretera que encara ningú no ha demostrat que sigui la millor solució». La referència als laterals de l’autopista és clara.

En aquest sentit, doncs, pels republicans la resposta es troba al document que el maig del 2004 van subscriure els cinc grups polítics amb representació al Consell Comarcal. «Una posició comuna que prioritzava una aposta seriosa i compromesa amb el transport públic, com ara l’augment dels combois ferroviaris o la creació d’un carril bus a l’autopista, i la gratuïtat dels peatges de la C-32 per a la gent del Maresme», va recordar Francisco.

Les mesures de pacificació de l’actual N-II, ja en vies de solució, també formen part de les propostes recollides en la campanya. Els republicans han donat ordre a les agrupacions locals perquè participin en la campanya i van insinuar que aquesta no serà l’única acció en aquest sentit.

Leave a Reply