Els secrets de la casa de cós, al descobert

A l’estatge del Museu de la Marina es presenta, aquest dijous a partir de les set del vespre, el llibre la Casa de cós al Maresme de l’arquitecte Antoni Paricio. Acte que és organitzat pel Centre d’Estudis Vilassarencs.

Fins l’arribada de les noves tècniques constructives de mitjans del segle XX, la casa de cós; una de les més típiques del Maresme, es va erigir com un element habitual a la nostra comarca i, especialment, a Vilassar de Mar. Un model de construcció basat en primer lloc en la traça dels artesans i, després, amb la tria de materials propers als llocs de construcció.

L’arquitecte Antoni Paricio ens donarà més informació en el marc de l’acte de presentació del seu llibre La casa de cós al Maresme: arquitectura i construcció. L’autor ha aconseguit bastir un llibre que sintetitza tot el coneixement elaborat a través de segles amb l’objectiu de preservar el llegat arquitectònic i històric dels nostres pobles i ciutats. Així, a través de les pàgines d’aquest volum, es podrà conèixer les tècniques constructives i de restauració d’unes cases que ja formen part del nostre patrimoni.

 

Notícies relacionades

Núria Arasa, escollida cap de llista de Gent per Vilassar de Mar
El vestíbul de l’estació de Renfe acull el 17è desfibril·lador del nostre municipi
L’Aula d’Extensió Universitària proposa una sortida cultural als monestirs de Poblet i Santes Creus
La Biblioteca posa en marxa el servei d’autopréstec