Els productors locals alerten que no hi ha rosa groga per satisfer la petició d’Òmnium

Un comunicat d’Òmnium Cultural, en el qual s’anima a regalar roses grogues per al proper Sant Jordi per denunciar la situació dels presos polítics catalans, ha encès les alarmes dels productors locals. Mentre el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya es reunirà amb Òmnium en les properes hores, els productors locals de Vilassar de Mar alerten que a casa nostra el conreu de rosa groga és residual i que se n’hauran d’importar de fora.

Òmnium Cultural aposta per regalar roses grogues si bé en el comunicat s’han afanyat a animar que en el proper Sant Jordi se’n regalin dues: la tradicional vermella (de producció eminentment local; tot i que també s’importa) i de groga. De fet, ja hi ha qui avisa que està prevista una comanda d’un milió i mig de roses grogues pel 23 d’abril. Que vindrien de molt lluny.

Eduard Coll és productor de rosa de Vilassar de Mar. S’hi dedica fa molts anys i, a més, segueix un negoci imprès per tradició familiar. Aquí, poca rosa groga. Ara per ara, i en ple mes de març, la posició general del sector és la de compàs d’espera. Si han d’arribar les roses grogues, aquestes vindran a Catalunya de l’Àfrica, d’Holanda o d’Amèrica del Sud. Eduard Coll lamenta que cada cop es produeix menys rosa catalana.

 

Notícies relacionades

Arriba un any més el festival “Vilassar de Mar amb la Marató de TV3”
La cantant vilassarenca Judit Neddermann participa al disc solidari de la Marató de TV3
Diumenge, acte de celebració del centenari de “Els Pastorets” de Vilassar de Mar
Vilassar de Mar es bolca un any més en la Marató de TV3