Els pares i mares de l’alumnat de la Bressoleta de Montevideo recullen més de 300 signatures en defensa de les seves reivindicacions

Un total de 323 signatures són les que, a hores d’ara, han recollit mares i pares de l’Escola Municipal de la Bressoleta, de l’equipament de l’avinguda  Montevideo. S’han organitzat després de la reunió feta el passat 16 de març en la qual expliquen que, des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, se’ls va assegurar que aquest equipament s’aniria buidant, que els nens i nenes es desplaçarien a l’altre edifici de l’Avinguda Eduard Ferrés i que part de l’espai de l’equipament actual es destinaria a altres funcions, encara per concretar, sempre relacionades amb la infància.


La portaveu d’aquest grup de pares i mares és Cristina Fernández de Marcos. Ha explicat en una entrevista realitzada a l’espai “Parlant de tot” que el contingut de la reunió amb l’Ajuntament en principi, era per parlar de les preinscripcions de cara al curs vinent i ha afegit que se’ls va comunicar que les places de Montevideo s’anirien reduint, que deixarien que els infants matriculats a 1 i 2 acabarien la seva escolarització a Montevideo, que no s’oferirien places de lactants de 0 a 1 any que només s’obriria nou grup d’ 1 a 2 anys en cas que hi hagués demanda gran.


La primera reacció de les mares i els pares , segons detalla, va ser de disconformitat total. Per exemple, assegura que, en cap moment, els van explicar a quines altres funcions es destinaria l’edifici de Montevideo.
Segons Fernández, no els van contestar  quants diners costaria mantenir oberta la Bressoleta a Montevideo amb menys infants.


La portaveu d’aquest grup de pares i mares explica que un dels motius esgrimits pel consistori per aquesta readaptació de l’espai de Montevideo és la baixa natalitat. Ella creu, però, que, per la pandèmia, estem davant de dades esbiaixades. Que no són reals. Per tant, pensen els pares i mares afectats que no és el moment de prendre aquestes decisions. I es pregunten si en el cas que es tanqui Montevideo l’equipament d’Eduard Ferrés podrà absorbir tota la demanda que es pugui produeix.

Fernández ha explicat que pateixen per si l’escola pública de Vilassar de Mar de 0 a 3 anys tindrà llistes d’espera. Mentrestant, es pregunten quins són els nous usos als quals el consistori de Vilassar de Mar vol destinar part de l’equipament de l’edifici de Montevideo.Fernández diu que no està clar que pugui anar a Montevideo una unitat pediàtrica.


De moment, ja han parlat amb els diferents grups de l’oposició municipal. Fernández explica que els grups polítics de l’oposició els han comunicat que consideren que aquest no és un any per decidir sobre aquesta qüestió, que s’ha de fer un estudi més profund per veure com evolucionen els naixements aquest any al nostre municipi, per veure com van les preinscripcions. Afegeix que la matrícula de l’escola bressol és viva, és a dir, es pot matricular en qualsevol moment de l’any i que per tant el nombre de matriculacions poden variar durant l’any.

Explica que en l’actual situació de pandèmia, com menys infants hi hagi en una classe millor, per si es dona la circumstància que s’hagués d’aïllar algun grup.
I afegeix que, després de les reunions mantingudes amb grups de l’oposició, el gran pes econòmic el suporten, segons ella, els pares i mares. I més quan l’AMPA ja els ha anunciat que pujaran quotes


Per al grup de pares i mares és l’Ajuntament qui hauria d’assumir aquest cost.


Cristina Fernández espera, en els propers dies, poder mantenir una reunió amb el regidor d’Ensenyament Jordi Tapias. Li demanaran, també, que no es facin reformes a Montevideo perquè, si es fan, pensen que l’equipament seria ja irrecuperable.


En properes edicions d’aquest informatiu, donarem veu al regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Jordi Tapias.