Els Motards Independentistes faran, aquest dissabte, una ruta pels municipis maresmencs que van rebre càrregues policials

  •  

Aquest dissabte, els Motards independentistes faran una ruta pels municipis del Maresme que van rebre les càrregues policials el passat 1 d’octubre. L’objectiu és, segons ells, reconèixer la capacitat de resistència dels veïns de Sant Iscle, Sant Cebrià de Vallalta, Canyamars i Dosrius.

La ruta començarà a Mataró, a Can Margarit, a partir de dos quarts de nou del matí de dissabte. Els motards independentistes visitaran els quatre municipis maresmencs per demostrar als veïns i venes que no estan estan sols i reconèixer la seva capacitat de resistència, segons diuen en un comunicat. La ruta, festiva i reivindicativa, acabarà amb una arrossada popular que se celebrarà a l’escola de Dosrius.

La iniciativa va sorgir dels propis Motards Independentistes que, fa uns mesos, van contactar amb la presidenta de l‘Associació d’Afectats per l’1-O, Virgínia Martínez i li van proposar de fer aquest acte de reconeixement als pobles del Maresme “que van rebre” càrregues durant la jornada de l’1 d’octubre. Martínez va donar suport a la proposta de recórrer els quatre punts per on va passar la policia espanyola per fer un acte d’agraïment a la capacitat de resistència dels habitants d’aquests pobles”, diuen en un comunicat.

La previsió és que a Sant Cebrià de Vallalta i a Sant Iscle es dugui a terme un petit homenatge als ciutadans que van defensar les urnes l’1 d’octubre. A banda, a Canyamars es farà un altre acte que també estarà adreçat als veïns de Dosrius que es trobaven a l’escola El Castell quan va arribar la Guàrdia Civil. A la ruta independentista d’aquest dissabte hi participarà, també, un dels observadors internacionals que l’1-O va viure la càrrega que va afectar aquest punt de votació.

 

  • 10
    Shares