Els Marrecs busquen patrocinadors per a presentar “ECOnomic H20” a First Lego League Estonian Open International

Els Marrecs de Vilassar de Mar estan buscant patrocinadors per a poder participar a la competició de robòtica internacional anomenadaFirst Lego League Estonian Open International”, que se celebrarà a a Tallin (Estònia) des del 6 fins al 8 de juny i on participaran 100 equips de 80 països. Els Marrecs presentaran l’ECOnomic H20, un giny relacionat amb el món de l’aigua. Es tracta d’una font moderna que proporciona aigua filtrada i refrigerada i alhora permet obtenir ampolles de vidre que es pagarien amb una APP que també han dissenyat els Marrecs i les ampolles es podrien retornar a la mateixa màquina amb devolució parcial del crèdit.

L’objectiu d’aquest enginy és reduir el consum d’ampolles de plàstic. Marrecs han fet una maqueta funcional i de tamany real amb peces dissenyades per ells mateixos amb programes d’edició 3D i impressora 3D i també amb fustes, a nivell mecànic han fet servir la tecnologia Lego Mindstorms i Micro Bit i per dissenyar la APP han fet servir App Inventor de Google. Per realitzar el projecte i el robot l’equip porta treballant més de 5 mesos. El tutor del projecte és el professor Jordi Pocurull.

Amb aquest giny van quedar com a primers classificats al certamen de robòtica que es va celebrar a Cosmocaixa de Barcelon, a finals de febrer i van obtenir a principis de març a la First Lego League Espanya, que es va celebrar a Logronyo, el premi “CortesIa Professional” que donava accés a la competició internacional que es realitzarà a Estònia.

Cal destacar que el divendres 20 d’abril presentaran l’ECOnomic HS20 projecte a la Install Party del Tecnocampus de Mataró.

Els Marrecs de Vilassar de Mar està format per 11 nens i nenes d’entre 10 i 16 anys i s’entrenen en les instal·lacions d’Edukem-nos a Vilassar de Mar.

En el palmarès de Marrecs hi ha una altra final estatal fa dos anys a Tenerife i la participació en la modalitat Júnior a l’Open European Championchip de Pamplona (2014) i World Championchip a St. Louis (USA) (2013).

Els particulars o empreses que vulguin ajudar-los cal que contactin amb el tutor del projecte, Jordi Pocurull, enviant un email a jordi@edukem-nos.cat

Notícies relacionades

Babord vol escoltar la teva veu, aquest dissabte, al Pérez Sala
Aquest diumenge, presentació de l’alcaldable del PSC, Quico Zamora
L’alcalde presenta una denúncia per la sostracció de la pancarta del balcó de l’Ajuntament
El Sorteig del Dia del Pare de l’ONCE reparteix més de 17 milions a Vilassar de Mar