Els caiacs de la Ultra Clean Marathon passen, aquest dissabte, pel litoral de Vilassar de Mar

Aquest dissabte, entre les 6 i les 8 del matí, passaran per davant del litoral de Vilassar de Mar els caiacs que prenen part en la Ultra Clean Marathon. Es tracta d’una iniciativa, que del 5 de maig i fins dissabte, es dedica a recórrer diferents indrets de Catalunya, sigui corrents, en bicicleta o caiac, per netejar de residus espais naturals de casa nostra amb un alt valor paisatgístic o mediambiental. En total, els organitzadors preveuen actuar en 700 kms.

Així doncs, aquest dissabte, Vilassar de Mar pren protagonisme en aquesta setena i darrera etapa de la Ultra Clean Marathon. Arrencarà a Mataró a les sis del matí i els organitzadors calculen que els caiac arribaran sobre les vuit del matí a Premià de Mar per fer una primera acció de neteja. La segona està prevista sobre dos quarts de 10 a Montgat. Finalment, la comitiva arribarà al Fòrum de Barcelona on es farà l’acte final d’aquesta ruta circular que haurà fet 700 kms per tot Catalunya recorrent i netejant zones i espais d’alt valor paisatgístic i natural.

Aquesta segona edició de la Ultra Clean Marathon busca conscienciar la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

Els alumnes de l’Institut Vilatzara faran voluntariat de neteja de platges

En paral·lel, els alumnes de 3rt d’ESO de l’Institut Vilatzara, i en virtut de la voluntat de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’introduir els serveis comunitaris als centres a ple rendiment a partir del curs vinent, netejaran les platges de Vilassar de Mar. Una 50ena d’alumnes dissabte i una 50ena més diumenge prendran part en un dia batejat com a Clean Up Day, a tot Europa, col.laboraran amb el nostre municipi per deixar les nostres sorres netes com una patena. Serà l’Ajuntament de Vilassar de Mar qui coordini l’acció i el consistori dotarà el centenar d’alumnes vilassarencs amb bosses per a la recollida, guants i crema solar.

Notícies relacionades

Àudio del segon debat electoral organitzat per Vilassar Ràdio
26 de maig, programació especial d’eleccions municipals
Actes de campanya electoral comicis municipals 2019
Dimecres 22, segon debat electoral organitzat per Vilassar Ràdio