Els avis i àvies del Casal Rock, amb la Setmana de la Gent Gran

  •  

GentGran_ConcursTruitesDel diumenge 26 de setembre al diumenge 3 d’octubre torna la Setmana de la Gent Gran a Vilassar de Mar, amb l’objectiu de retre homenatge a la gent gran de la nostra població. Els avis i àvies del programa de TV3 Casal Rock seran uns dels convidats i formaran part del jurat del concurs de truites que es farà l’1 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament. La inauguració tindrà lloc el proper diumenge dia 26 a les 7 de la tarda a l’Ateneu Vilassanès. 

Enguany una de les novetats del programa d’activitats, que organitza la Regidoria de Serveis Socials, Sanitat i Família, és un espectacle musical creat i interpretat per la mateixa gent gran del poble que tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre, a la tarda, a l’Ateneu Vilassanès. En total seran disset números musicals alguns en playback i d’altres en directe amb un repertori variat per a tots els gustos, passant pel bolero i la lírica, i que comptarà amb la participació d’una trentena de persones. La representació de l’obra de teatre Gente bien, de Santiago Rusiñol, que han treballat durant mesos els alumnes del taller de teatre de la gent gran dirigit per Joan Ramon, també serà una altra oportunitat per comprovar que els avis i àvies del poble tenen ganes de fer coses i mostrar-les al públic.

La Setmana de la Gent Gran inclourà activitats ja consolidades com són les jornades de portes obertes a les diferents residències per a la gent gran que hi ha al municipi, les festes als centres cívics del Passeig i Lluís Jover, els campionats de petanca, botifarra, escacs i dòmino o el concurs de truites, que enguany arriba a la quarta edició i que tindrà entre els membres del jurat els avis i àvies del Casal Rock, entre els quals hi ha la vilassarenca Regina de Andrés. Tampoc faltaran a la cita actes com el programa especial Els nostres avis, de Vilassar Ràdio, que es farà en directe a la sala de sessions de l’Ajuntament, la missa o el dinar de germanor que posarà el punt i final a la celebració.

L’Ajuntament recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun acte, ho pot sol•licitar trucant a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.

PROGRAMA D’ACTES:

Diumenge 26 de setembre
19 h Inauguració de la Setmana de la Gent Gran 2010, a càrrec de La Tropa Teatre, i a continuació representació de l’obra de teatre Gente bien, de Santiago Rusiñol, a càrrec del taller de teatre per a gent gran.
Direcció: Joan Ramon
Lloc: Ateneu Vilassanès. Localitats limitades.

 

Dilluns 27 de setembre
11 h Festa a la residència Vida als Anys. Jornada de portes obertes. Exposició de treballs manuals fets pels residents. Actuació del grup musical Amics de la Guitarra i pica-pica.
Lloc: Carrer Sant Pau, 17

17 h Festa al Centre Cívic del Passeig amb xocolatada i demostració de balls country.
Lloc: Centre Cívic del Passeig

Dimarts 28 de setembre
De 9 a 12 h Campionat de petanca.
Lloc: plaça del Círcol

11.30 h Festa al Casal de Curació: jornada de portes obertes. A continuació, actuació musical a càrrec del grup Mandràgora i pica-pica.

18.30 h Xerrada-col•loqui: “Importància de la teràpia de l’animació en la gent gran”, a càrrec de Quico Mañós, animador sociocultural, dins la celebració dels 90 anys del Casal de Curació.
Lloc: Sala d’hospital de dia

Dimecres 29 de setembre
De 9 a 12 h Final del Campionat de petanca.
Lloc: plaça del Círcol

17.30 h Festa al Centre Cívic Lluís Jover
A la plaça Vicenç Martí: Taller de mandales i demostració de puntes de coixí.
A continuació, pica-pica ofert pel centre.

Dijous 30 de setembre
11 h Taller de manualitats, a càrrec d’Helena Cayuela.
Lloc: locals del PDC, plaça Carles Trias
Amb el suport del PDC del Barato

16 h Campionat de botifarra, escacs i dòmino.
Lloc: Centre Cívic del Passeig 

16 h Festa a la Casa Pairal, jornada de portes obertes. Concert i fondue de xocolata amb fruites.

Divendres 1 d’octubre
12 h IV Concurs de truites
Lloc: plaça de l’Ajuntament
Bases del concurs:
– L’organització posarà a disposició de cada participant un fogonet, els ous i l’oli perquè es pugui elaborar la truita.
– Cadascú s’haurà de portar de casa la paella, els estris i els ingredients que hi posarà, que podran ser prèviament cuinats a  casa.
– Es disposarà de 20 minuts per a l’elaboració.
– El jurat estarà format per: l’àvia Remei (cuinera), Justo Ruiz (rècord Guinness de quantitat de truites de patata), Miquel Ferrer (restaurador Atlàntida 2) i avis del Casal Rock 2.
Hi haurà quatre premis, un dels quals a la truita més original:
– 1r premi: val de 200 € per comprar en botigues del poble.
– 2n premi: tour gastronòmic per menjar en quatre restaurants del poble: Atlàntida 2, can Pa amb Tomàquet, restaurant Botavara i restaurant  El Terral.
–  3r premi: val de 100€ per comprar en botigues del poble.
–  Premi a la truita més original: 1 pernil serrà.

Abans de començar el concurs hi haurà una demostració en directe de l’elaboració de truites de patata a càrrec de Justo Ruiz. Al final de l’acte hi haurà degustació de les truites que han concursat i tapes de truita de patata oferts per Justo Ruiz i l’Atlàntida 2.
Inscripcions: a l’Escola Nàutica fins al 29 de setembre.
De les 10 del matí a la 1 del migdia, Vilassar Ràdio farà el magazín del matí Parlant de tot en directe des de la plaça de l’Ajuntament.

(Amb la col•laboració d’Atlàntida 2, can Pa amb Tomàquet, can Serrat, l’Espinaler, forn de pa Bargalló i Vilassar Ràdio).

16 h Final del campionat de botifarra, escacs i dòmino.
Lloc: Centre cívic del Passeig

17 h Festa a la residència Front Blau: Jornada de portes obertes. Sessió de musicoteràpia a càrrec de l’animador del centre. A continuació, berenar.
Lloc: Torrent del Porxo, 12, davant del baixador de Renfe de Cabrera de Mar.

19 h Actuació de la cantant Francina Balaguer: Cançons d’ara i d’abans, acompanyada del guitarrista Xavier Torras.
Lloc: Ateneu Vilassanès
Acte patrocinat per DiscapVicamar, amb el suport de “la Caixa”.

Dissabte 2 d’octubre
11 h Festa final i lliurament de premis dels campionats de botifarra, escacs, dòmino i petanca.
Lloc: Centre Cívic del Passeig

12 h Programa especial de ràdio Els nostres avis.
Lloc: Sala de sessions de l’Ajuntament
Amb la col•laboració de Vilassar Ràdio

19 h Espectacle musical El musical d’or, a càrrec de la gent gran de Vilassar de Mar.
Lloc: Ateneu Vilassanès. Localitats limitades.
Al final de l’acte, al vestíbul de l’Ateneu, l’Associació de Daimieleños de Vilassar de Mar ens obsequiarà amb la típica llimonada manxega.

Diumenge 3 d’octubre
11 h Missa solemne amb la participació del Cor Parroquial.
Lloc: Església parroquial
14 h Dinar de germanor amb l’actuació del conjunt Fènix. Aforament limitat.
Lloc: Pista annexa del Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín
Preu del tiquet: 13 €.
Venda de tiquets: Ajuntament de Vilassar de Mar (plaça de l’Ajuntament, 6, tel. 93 754 24 00); Àrea de Serveis Personals (Escola Nàutica, Santa Eulàlia, 40, tel. 93 754 05 00; Centre Cívic Lluís Jover (Lluís Jover, 22, tel. 93 750 28 43); Centre Cívic del Passeig (Camí Ral, 19, tel. 93 759 02 38); Parròquia de Vilassar de Mar – despatx parroquial: dimarts i dijous de 6 de la tarda a 8 del vespre (c. Montserrat, 36, tel. 93 750 15 19).

EXPOSICIONS
Del 24 de setembre al 17 d’octubre
Exposició de ‘pictografies’, a càrrec del fotògraf local Rafael Pugibet
Lloc: Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín
Del 27 de setembre al 3 d’octubre
Exposició de treballs manuals dels alumnes del taller de manualitats.
Lloc: Centre Cívic del Passeig
Tots els actes són d’entrada gratuïta, excepte el dinar de germanor.
Si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a un dels actes, haurà de trucar a l’Escola Nàutica, tel. 93 754 05 00.

Leave a Reply